Foto: Publicitātes foto
Ēkas īpašnieks, pielietojot spēku, pirmdien nelikumīgi liedzis pieeju “Elvi” veikalam Sarkandaugavā, Viestura prospektā 35a, portālu “Delfi” informēja “Elvi” franšīzes partnera – un nomnieka SIA “Dominante AO” pārstāvis Lauris Brikmanis.

Pieeja veikala telpām liegta gan pircējiem, gan darbiniekiem, gan veikala telpu nomnieka, "Elvi" franšīzes partnera - SIA "Dominante AO" pārstāvjiem.

Ēkas īpašnieks, SIA "Madara 89", iegādājies ēku Viestura prospektā 35a šā gada februārī. "Madara 89" reģistrēta 2004.gadā un tās vienīgais īpašnieks ir Egils Butka. 

Nomas līgums par telpu iznomāšanu veikalam netika lauzts, īres maksājumi veikti laicīgi, atbilstoši 2010.gada 29.martā noslēgtajam līgumam ar iepriekšējo ēkas īpašnieku, pastāstīja Brikmanis.

Taču pirmdien, 16.decembrī, ēkas īpašnieka pārstāvji, pielietojot spēku, ir lieguši pieeju veikala telpām.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja Brikmanis, ap veikalu "nakts melnumā" uzsliets žogs un pie tā dežurē apsargi. Viņi nelaiž iekšā ne nomnieka pārstāvjus, ne veikala darbiniekus un pircējus.

Pēcpusdienā izvirzīti nosacījumi, ka iekļūt veikala telpās nomnieks varēšot tikai tad, ja parakstīšot dokumentus, kā arī samaksāšot, piemēram, par apsardzi. Brikmanis atzina, ka žogs uzsliets uz pašvaldības zemes bez saskaņošanas ar to.

Viņš sacīja, ka jau patlaban veikalam radušies zaudējumi, jo tajā ir preces, kas ātri bojājas - augļi, piens, sviests. Tāpat veikala telpās ir nauda un darbinieku personīgās mantas, kam viņi netiek klāt. Tas, ka ap veikalu uzcelts žogs, konstatēts pirmdienas rītā.

Kā iemeslus, kāpēc veikala īpašnieks šādi rīkojies, Brikmanis minēja to, ka "Madara 89" ir veikalu tīkla "Top!" franšīzes partneris, kas apvienojies ar citu veikalu tīklu. "Acīmredzot uzņēmums ar 29 miljonu latu apgrozījumu 2012.gadā, šādi atļaujas izspiest mūs no tirgus," sacīja "Dominante AO" jurists Brikmanis.

Viņš pastāstīja, ka 10.decembrī "Dominante" saņēmusi brīdinājumu, ka tai līdz 18.decembrim ir jāatstāj telpas. Pat ja mēs teorētiski mēģinātu tās atstāt, patlaban mēs fiziski to nevaram izdarīt, jo netiekam tajās iekšā, sacīja jurists.

"Dominante AO" kā nomnieks pirmdien vērsies Valsts policijā, kā arī tiek gatavots prasības pieteikums tiesai.

Veikalā patlaban atrodas gan nomnieka inventārs, preces, kā arī darbinieku personiskās mantas, kam liegta pieeja.

Savukārt ēkas īpašnieka uzņēmuma SIA "Madara 89" pārstāvis Edvīns Melnis paskaidroja, viss notiek likumīgi. Turklāt konkrētā "Elvi" veikala īpašniekiem, kas ir šo telpu nomnieki, ir iespēja iekļūt veikalā, ja viņi to dara, lai atbrīvotu veikala telpas no tajā esošā inventāra, precēm un citām "Elvi" veikalam piederošām mantām.

Ēkas īpašnieka pārstāvis Melnis stāsta, ka gadījumā, ja telpas netiks pamestas līdz 18.decembrim vai ja netiks panākta vienošanās, tad uzņēmums "Madara 89" veiks likumā noteiktās darbības, lai panāktu, ka šīs telpas tiek atbrīvotas jau ar tiesas spriedumu.

Melnis norāda, ka strīds par tiesībām lietot šīs telpas esot senāks par 10.decembri. "Tā nav, ka uzņēmumu pārstāvji iepriekš nebūtu vispār sarunājušies. Šis strīds par nespēju vienoties par iesaistīto personu tiesībām lietot telpas ilgst jau vairākus mēnešus."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!