Foto: stock.xchng
Mobilo sakaru operators "Tele2" aparatūras nomaiņā jau esošajās bāzes stacijās, kā arī 24 jaunu trešās paaudzes bāzes staciju izveidē investējis 1 miljonu latu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Līdz ar to ir pabeigta sakaru tīkla modernizācija visā Rīgas teritorijā.

Tīkla modernizācijas ietvaros Rīgā "Tele2" uzbūvēja 24 jaunas 3G bāzes stacijas Balasta dambī, Biķernieku ielā, Daugavpils ielā, Deglava ielā, Grestes ielā, Jūrkalnes ielā, Kalēju ielā, Keldiša ielā, Kr. Barona ielā, Maskavas ielā, Meldru ielā, Mūkusalas ielā, Pērses ielā, Rātsupītes ielā, Slokas ielā, Stirnu ielā, Vienības gatvē un Ziemeļu ielā, kā arī divas bāzes stacijas Liepājas ielā.

"Tele2" sakaru tīkla modernizācija ir viens no lielākajiem investīciju projektiem mobilo sakaru nozarē Latvijā. To "Tele2" realizē telekomunikāciju iekārtu ražotāju "Nokia Solutions and Networks". Tīkla modernizācija jau ir veikta Kurzemē, Latgalē, Vidzemē, Zemgalē, kā arī Rīgā.

Pabeidzot projektu, "Tele2" spēs nodrošināt ātrgaitas mobilo internetu 3G tīklā 95% iedzīvotāju, kā arī būs gatavs ceturtās paaudzes jeb 4G pakalpojumu piedāvāšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!