Foto: Shutterstock

Valdība otrdien atbalstīja informatīvo ziņojumu, kas paredz piešķirt 4,92 miljonus eiro ”Rail Baltica” dzelzceļa līnijas Latvijas posma skiču projekta izstrādei un darbības izpētei.

2014. gadā skiču projekta sagatavošanai varētu būt nepieciešami 1,050 miljoni eiro, bet nākamgad – 3, 870 miljoni eiro. Šos līdzekļus plānots rast, izmantojot finansējumu, kas valsts budžetā paredzēts ES līdzfinansēto projektu īstenošanai.

Iepirkumu konkurss, kurā tika meklēti ”Rail Baltica” projekta tehniskās izpētes un ietekmes uz vidi novērtējuma izstrādātāji noslēdzās jau pērn. Tajā par uzvarētāju tika atzīts SIA ”Grupa 93” piedāvājums, kas paredzēja visus darbus veikt par 3,993 miljoniem eiro. Tomēr, kā ”Delfi” jau ziņoja, par konkursu Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) tika iesniegtas piecas sūdzības.

Pagājušās nedēļas nogalē Satiksmes ministrija saņēmusi IUB lēmumu, kas aizliedz ministrijai slēgt līgumu ar iepirkumu konkursā uzvarējušo pretendentu un uzdod atkārtoti vērtēt konkursam iesniegtos piedāvājumus, otrdien valdības sēdē informēja Satiksmes ministrija.

Plānots, ka ”Rail Baltica” Latvijas posms būs 235 kilometrus garš. Līdz 85% no miljardiem eiro vērtā projekta īstenošanas izmaksām plānots segt no ES fondu līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!