Foto: stock.xchng
No 1.februāra par "GlaxoSmithKline Latvia" ("GSK Latvia") uzņēmuma jauno vadītāju ir kļuvusi Kristīna Neševa, informēja uzņēmumā.

Pirms pievienošanās "GSK Latvia", Neševa strādāja GSK galvenajā birojā Londonā, Eiropas komerciālās Stratēģijas un operacionālās darbības komandā, kur viņas pārziņā bija produktu ieviešanas sagatavošana Eiropā.

Kā skaidro jaunā vadītāja, arī turpmāk tikšot veidots dialogs ar veselības aprūpē iesaistītajām institūcijām un atbalsta sniegšanu tām, tādējādi arī Latvijas pacientiem nodrošinot pasaules līmeņa aprūpi.

Neševai ir gandrīz 12 gadu darba pieredze GSK, kas gūta dažādos amatos. 2011.gadā viņa tika iekļauta GSK uzņēmumu grupas prezidentam padotajā stratēģijas darba grupā, bet 2012.gadā - pievienojās GSK Eiropas Kritisko slimību biznesa vienībai kā mārketinga direktore plaušu arteriālās hipertensijas jomā, vadot jaunā produkta ieviešanu un pārraugot GSK produktu komercializāciju šajā terapijas nozarē.

Pirms darba GSK Keševa izveidoja un vadīja personāla konsultāciju un atlases praksi vienā no lielākajiem personāla konsultēšanas uzņēmumiem Bulgārijā.

Viņai ir Londonas Biznesa skolā iegūts maģistra grāds.

Kā ziņots, "GSK Latvia" valdes priekšsēdētājs Dins Šmits no pagājušā gada 1.novembra atstāja šo amatu, turpinot karjeru akadēmiskajā jomā. "GSK Latvia" vadība un valdes priekšsēdētāja pienākumi līdz jauna uzņēmuma vadītāja iecelšanai tika uzticēti GSK Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas klastera direktoram Danam Gijbelsam.

Kā liecina "Firmas.lv", "GSK Latvia" apgrozījums 2012.gadā bija 12,23 miljoni latu, kas ir par 4% vairāk nekā 2011.gadā, kad apgrozījums bija 11,76 miljoni latu. Uzņēmuma peļņa pērn bija 476 265 lati, kas ir par 10,3% vairāk nekā 2011.gadā, kad peļņa bija 431 975 lati.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 209 500 lati. Kompānijas kapitāldaļas pilnībā pieder Lielbritānijā reģistrētajai "Wellcome Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!