Foto: DELFI

Bankrotējušās veikalu ķēdes AS "Ķekavas broileri" vietā patlaban tiek attīstīts jauns veikalu tīkls, kura īpašnieks ir AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava") jaundibinātais meitasuzņēmums SIA "PFK Trader", informēja "Ķekavas" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

"Apzinoties smago situāciju, kādā bija nonākuši "Ķekavas broileri", pagājušā gada beigās nodibinājām meitasuzņēmumu "PFK Trader". Patlaban tā galvenais uzdevums ir atjaunot "Ķekavas" produktu tirdzniecību, īpaši - reģionos. Plānojam atjaunot tirdzniecību 20-30 līdzšinējos "Ķekavas broileru" veikalos," sacīja Vilcmeiers.

Viņš neprecizēja, kad veikali varētu sākt darboties, bet norādīja, ka tas notiks jau tuvākajā laikā, īpaši rēķinoties ar straujo vasaras un grillēšanas sezonas sākšanos.

"Jau tagad jūtam, ka pieprasījums pēc vistas gaļas produkcijas grillēšanai pieaudzis par 30%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Savukārt, tuvojoties Lieldienu brīvdienām, pieprasījums salīdzinājumā ar šo pašu laika posmu pērn audzis par 60%. Līdz ar to būtiski ir iespējami ātri atsākt veikalu darbību, lai produkcija būtu pieejama ne tikai vairumtirdzniecībā, bet arī specializētajos uzņēmuma veikalos," sacīja uzņēmuma pārstāvis.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "PFK Trader" reģistrēts 2013.gada septembrī ar pamatkapitālu 2000 lati (2845 eiro). Uzņēmuma 100% kapitāldaļu īpašniece ir "Putnu fabrika Ķekava".

"PFK Trader" vienīgā amatpersona ir valdes locekle Oksana Muraško.
Jau ziņots, ka "Ķekavas broileru" maksātnespējas process tika pasludināts Rīgas rajona tiesā 21.martā. Līdz ar to uzņēmumam izbeigts tiesiskās aizsardzības process, kurš tika ierosināts 2012.gada vasarā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ķekavas broileru" apgrozījums 2012.gadā bija 6,35 miljoni eiro, kas ir 36% samazinājums salīdzinājumā ar 10,04 miljonu eiro apgrozījumu 2011.gadā.

Uzņēmuma zaudējumi pieauguši no 1,98 miljoniem eiro 2011.gadā līdz 2,94 miljoniem eiro pērn.

Jau vēstīts, ka lietuviešu holdings "Linas Agro Group" pēc Latvijas putnu pārstrādes uzņēmumu iegādes neplānoja pārpirkt arī "Ķekavas broilerus".

Pagājušā gada vasarā "Linas Agro Group" parakstīja vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Putnu fabrikas Ķekava", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi. Darījumu pilnīga noslēgšana bija atkarīga no daudzu nosacījumu izpildes, tostarp atļaujas saņemšanas no Konkurences padomes, kas tika saņemta pērn 28.oktobrī.

"Linas Agro" uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēja ap 12,5 miljoniem eiro, prognozējot, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro gadā. Tuvākajos trīs gados holdings plāno Latvijas uzņēmumos ieguldīt līdz desmit miljoniem eiro.

Holdingkompānijā "Linas Agro Group" iekļauti 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi. Kopš 2010.gada 17.februāra kompānija iekļauta NASDAQ OMX Viļņas biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!