Foto: LETA

AS "Valmieras stikla šķiedra" grasās dibināt uzņēmumu Amerikas Savienotajās Valstīs, tādējādi paplašinot "Valmiera Glass" grupu, kurā jau ietilpst Latvijas kompānijas meitas uzņēmums Lielbritānijā.

Paziņojumā biržai "Nasdaq OMX Riga" kompānija skaidro, ka, izvērtējot turpmāku uzņēmuma attīstību, ir uzsāktas darbības "Valmiera Glass USA Corp." dibināšanai ASV. Pašreiz "Valmieras stikla šķiedras" vadība veic sarunas ar ASV valsts iestādēm par uzņēmuma iespējamo atrašanās vietu un risina citas ar biznesa uzsākšanu nepieciešamās formalitātes.

Pašlaik tiek plānots, ka "Valmiera Glass USA Corp." uzsāks ražošanu 2015.gada pirmajā ceturksnī. Sākotnēji jaunajā ražotnē tiks ieguldīti 6,5 miljoni dolāru (4,8 miljoni eiro). Uzņēmums norāda, ka ASV kompānijā tas ražos stikla šķiedras produktus ar augstu pievienoto vērtību.

"Lai saglabātu uzņēmuma uzrāvienu un izaugsmi ilgtermiņā, plānots turpināt paplašināt Valmiera Glass Grupas pozīcijas pasaules tirgū. Jaunas ražotnes izveide ASV ir likumsakarīgs, loģisks un uz klientu orientēts biznesa attīstības solis," teikts paziņojumā.

Katru gadu pārdošanas apjomi Ziemeļamerikā pieaug: pērn attiecībā pret 2012.gadu tie kāpa par 36%, un 14% no kopējā uzņēmuma apgrozījuma veidoja eksports tieši uz ASV un Kanādu. Ražotnes izveide ASV nodrošinās to, ka produkcija atradīsies tuvāk klientam, tādējādi samazinot preces piegādes ātrumu un ilgtermiņā paaugstinot uzņēmuma ienesīgumu.

2013.gadā "Valmieras stikla šķiedra" iegādājās kompāniju Lielbritānijā, kas pārtapa par "Valmiera Glass UK Ltd". "Valmiera Glass" grupa prognozē, ka 2014.gadā tās neto apgrozījums varētu sasniegt 127,02 miljonus eiro, bet konsolidētā peļņa - 9,31 miljonu eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" lielākie akcionāri ir "Vitrulan International GmbH" (36,19%), "P-D Glasseiden GmbH Oschatz" (26,07%) un "P-D Management Industries-Tehnologies GmbH" (23,93%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!