Foto: Publicitātes foto
Patlaban Latvijas autopārvadātāji īpaši jūt kravu samazinājumu no Latvijas uz Krieviju, norāda asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš.

Tie pārvadātāji, kuri, strādājot ar Latvijas firmām, fiksējuši, ka eksports uz Krieviju samazinās saistībā ar tādiem produktiem kā zivis, gaļa, piens. Trēziņš norāda, ka tas gan acīmredzot vairāk ir saistīts ar Krievijas rubļa stabilitāti.

Asociācijas vadītājs uzsver, ka jau tagad kopumā pārvadājumos aktivitātes ir mazākas un arī pārvadājumu cenas ir mazākas.

Kā ziņots, situāciju Ukrainā patlaban ir būtiskākais risks Latvijas ekonomikas izaugsmei, teikts vakar valdībā izskatītajā Ekonomikas ministrijas progresa ziņojumā "Par Latvijas nacionālās reformu programmas "Eiropa 2020" stratēģijas kontekstā īstenošanu".

Lai nodrošinātu stabilu izaugsmi, investīciju loma kļūs arvien svarīgāka, akcentēts ziņojumā. Vēl jo vairāk to apstiprina rūpniecības apakšnozarēs vērojamās augstās vai pat maksimālās jaudu noslodzes, kas liecina par nepieciešamību investēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!