Foto: LETA
Būvmateriālu ražotājs SIA "Cemex" pērn kāpinājis apgrozījumu Latvijā par 3,1%, sasniedzot 88 miljonus eiro, Ārvalstu investoru padomes Latvijā rīkotajā diskusijā "Nacionālā līderība attiecībā pret korporatīvo līderību" uzņēmuma darbības rezultātus prezentēja "Cemex" valdes priekšsēdētājs Enrike Garsija.

Uzņēmuma bruto peļņa pērn sasniegusi 28 miljonus eiro, bet nodokļos "Cemex" pērn samaksājis 4,4 miljonus eiro.

Uzņēmuma kopējās investīcijas Latvijā sasniegušas 326 miljonus eiro, tai skaitā 291 miljons eiro ieguldīts jaunajā Brocēnu cementa rūpnīcā. Katru gadu "Cemex" investē trīs līdz četrus miljonus eiro, informēja Garsija.

"Cemex" eksportē vairāk nekā 70% no saražotā cementa, bet cementa pārdošanas apjomi laika posmā no 2010.gada līdz 2014.gadam ir auguši par 267%, norādīja Garsija.

Viņš piebilda, ka uzņēmuma veiksmīgai attīstībai un investoru atbalstam būtu nepieciešamas publiskā sektora investīcijas koplietošanas ceļos, dzelzceļa tarifiem eksportējamajai produkcijai nedrīkstētu būt augstāki kā kaimiņvalstī Lietuvā. Tāpat Garsija norādīja, ka elektroenerģijas obligātā iepirkuma komponentes būtiski paaugstina elektroenerģijas cenu ražotājiem.

Jau ziņots, ka "Cemex" apgrozījums 2012.gadā bija 85,35 miljoni eiro un uzņēmums cieta 14,18 miljonu eiro neto zaudējumus.

"Cemex" ir celtniecības materiālu ražotājs, kas darbojas vairāk nekā 50 pasaules valstīs.

"Cemex" Latvijā ir viena integrētā cementa rūpnīca Brocēnu novadā, piecas transportbetona rūpnīcas un viens izejvielu karjers. "Cemex" pieder arī cementa eksporta terminālis Liepājas ostā.

Latvijā "Cemex" nodarbina 300 strādājošos, no tiem 200 strādā tieši "Cemex" rūpnīcā Brocēnos. Latvijā tiek nodarbināti arī vairāk nekā 500 kravas automašīnu vadītāji, kurus "Cemex" nodarbina caur apakšuzņēmējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!