Foto: Publicitātes foto
Mājas un dārza preču veikalu "K-rauta" īpašnieku AS "Rautakesko" apgrozījums pērn bija 51,54 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tas ir par 2% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 50,7 miljoni eiro. Tikmēr par 20% samazinājušies uzņēmuma zaudējumi - no 3,96 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 3,14 miljoniem eiro 2013.gadā.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads bijis otrs izaugsmes gads pēc vairāku gadu krituma. Būvniecības un mājokļu uzlabošanas materiālu tirgus palielinājies aptuveni par 6%.

Tāpat "Rautakesko" fokusējās uz darbības efektivitāti, tāpēc pērn izdevās samazināt zaudējumus. Uzņēmums nākamajos gados vēlas kļūt rentabls. Efektivitātes programma tika sākta 2012.gada beigās.

Uzņēmums pagājušajā gadā turpināja gūt labumu no apvienotās "Rautakesko" vadības Igaunijā. Galvenais ieguvums bija no kopīga klāsta kategoriju un atbalsta funkciju vadības. Turpinājās arī klāsta kategoriju vadības centralizēšanas projekts, un lielākā daļa no iepirkumiem tika organizēta kopā ar "Rautakesko" grupas uzņēmumiem vai vismaz reģionāli kopā ar Baltijas "Rautakesko" uzņēmumiem.

Šogad plānots turpināt uzlabot procesu efektivitāti, kā arī uzlabot produktu piedāvājumu un paaugstināt veikalu "K-rauta" atpazīstamību klientu vidū. Pastiprināta uzmanība tiks pievērsta uzņēmuma pārdošanas koncepcijai, preču piedāvājumam un cenas pozicionēšanai, lai nodrošinātu tirgus daļas pieaugumu un pārdošanas apjomu maksimizēšanu, kā arī rentabilitātes uzlabošanu.

AS "Rautakesko" dibināta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 5,1 miljons eiro. "Rautakesko" pilnībā pieder Somijas grupai "Rautakesko Oy".

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!