Foto: RIA Novosti/Scanpix

Bijusī Krievijas tīmekļa izdevuma "Lenta.ru" galvenā redaktore Gaļina Timčenko Latvijā nodibinājusi kompāniju SIA "Medusa Project" un augustā sākusi pieņemt darbā redaktorus jaunam interneta medijam krievu valodā, vēsta portāls "yopolis.ru", atsaucoties uz laikrakstā "Izvestia" publicēto informāciju.

SIA "Medusa Project" reģistrēta 10.jūnijā ar 2800 eiro pamatkapitālu, liecina "Firmas.lv" informācija. Tā vienīgā īpašniece un valdes locekle ir Timčenko.

Kā vēsta "Izvestia", uzņēmuma juridiskās adreses - Dzirnavu iela 34A-12A, Rīgā - telpas ir 200 kvadrātmetru plašas, tādēļ, iespējams, ka no šī Dzirnavu ielas dzīvokļa arī redaktori strādās.

Daļu no jaunās redakcijas veido bijušie "Lenta.ru" darbinieki. Joprojām vakanti esot korespondentu, redaktoru, fotopakalpojumu sniedzēju un menedžeru amati. Kontaktos ir norādīta Timčenko personīgā e-pasta adrese.

Timčenko "Lenta.ru" galvenās redaktores vietu ieņēma no 2004. līdz 2014.gadam. Šogad martā viņa tika atlaista, jo publicēja materiālu, kurā bija ievietota saite uz interviju ar Ukrainas radikālo nacionālistu - grupējuma "Labējais sektors" līderi Dmitriju Jarošu.

Pēc Timčenko aiziešanas amatu labprātīgi pameta vairāki desmiti "Lenta.ru" darbinieku. Par jauno galveno redaktoru tika iecelts Aleksejs Goreslavskijs.

Pagājušā gada beigās no ieslodzījuma atbrīvotais bijušais Krievijas naftas uzņēmuma "Jukos" vadītājs Mihails Hodorkovskis jūlijā ziņoja, ka gatavojas finansēt Timčenko jaunu sociālpolitisku izdevumu. Pēcāk plašsaziņas līdzekļos parādījās informācija, ka Timčenko izveidojusi jaunu mediju projektu, taču viņa paziņoja, ka nav ar to saistīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!