Foto: Shutterstock

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pārbaužu laikā Liepājas tirgū trešdien un ceturtdien apturēja tirdzniecību 1,5 tonnas nezināmas izcelsmes un 3,5 tonnas prasībām neatbilstoši marķētu augļu un dārzeņu , portāls "Delfi" uzzināja PVD.

PVD kopā ar Valsts policijas darbiniekiem Liepājas tirgū konstatēja, ka 1,5 tonnām augļu un dārzeņu, kas ievesti no citām valstīm, nav izcelsmi apliecinošu dokumentu. Savukārt 3,5 tonnas augļu un dārzeņu bija neatbilstoši marķēti, tiem apliecinošie dokumenti bija noformēti nepilnīgi. Dārzeņi no tirdzniecības izņemti.

Tāpat pārbaudes laikā Liepājā kādā neapdzīvotas ēkas telpās PVD uzgāja nereģistrētu augļu un dārzeņu noliktavu, kur glabāti augļi un dārzeņi realizēšanai Liepājas tirgū un piegādei mazumtirdzniecības uzņēmumiem.
Par atklājumu ziņots Valsts ieņēmuma dienestam un uzsākta administratīvā lietvedība.

Kā jau iepriekš PVD informēja, tad dienesta pārbaudes, sadarbībā ar citu uzraugošo institūciju pārstāvjiem, turpināsies, sevišķi uzmanība tiks pievērsta svaigu augļu un dārzeņu tirdzniecībai, kā arī produkcijas izcelsmes valsts norādēm jeb pārtikas produktu marķējumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!