Foto: LETA

Ukrainas uzņēmums "KVV Group" par maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" (LM) pircēju tika izvēlēts tādēļ, ka deva stingras garantijas atliktajam maksājumam, norādīja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

""KVV Group" noslēgtajā priekšlīgumā ir apņēmies dot stingras garantijas atliktajam maksājumam. Tās ir - pirmā iemaksa, ķīlas, korporatīvā garantija, banku garantijas, kas ievērojami uzlabo kreditoru situāciju," skaidroja Velmers.

Jau ziņots, ka, ieguldot papildus aptuveni 30 miljonus eiro apgrozāmajos līdzekļos, Ukrainas uzņēmums "KVV Group" līdz gada beigām plāno atjaunot "Liepājas metalurga" (LM) darbu, sacīja "KVV Group" īpašnieks Valērijs Krištals. Viņš norādīja, ka pirmajā maksājumā "KVV Group" samaksās 18 miljonus eiro, bet pēc tam nomaksās visu atlikušo summu - 89 miljonus eiro. "Gribu uzsvērt, ka savā darbībā nekad neesam izmantojuši banku kredītus, iztiekam ar pašu līdzekļiem," sacīja Krištals.

LM pārdošanas finanšu konsultanta "Prudentia" partneris Kārlis Krastiņš, jautāts, cik gados "KVV Group" piedāvā norēķināties par pirkumu, to neatklāja, vien norādīja, ka termiņš ir tuvs otra pretendenta "United Group" nosauktajiem desmit gadiem. Jautāts, kādas garantijas norēķiniem ir piedāvājusi "KVV Group", Krastiņš sacīja, ka uzņēmumam ir konti "nopietnās bankās un šīs bankas ir apliecinājušas, ka uzņēmumam pietiek līdzekļu".

Krištals preses konferencē arī sniedza pamatinformāciju par "KVV Group". Tas ir metāllūžņu savākšanas un pārstrādes, kā arī celtniecības holdings. 2013.gadā uzņēmums ir piegādājis 527 606 tonnas metāllūžņu, ieņēmumi no realizācijas bija 119,8 miljoni eiro, bet tīrā peļņa - 2,558 miljoni eiro. Pērn arī veiktas investīcijas 345 000 eiro apjomā. Bez metāllūžņu biznesa "KVV Group" holdingā darbojas arī celtniecības kompānija "Karbon", kopējais celtniecības apjoms ir aptuveni viens miljons kvadrātmetru. 2010.gadā, kad "Forbes" nosauca "KVV Group" kā 40.lielāko Ukrainas uzņēmumu, tā ieņēmumi bijuši aptuveni 520 miljoni eiro.

Tiesības slēgt darījumu par LM pamatražotnes iegādi šonedēļ ieguvis Ukrainas uzņēmums "KVV Group", kas par LM ir piedāvājis maksāt 107 miljonus eiro. Kopš augusta beigām sarunas par LM pārdošanu notika vairs tikai ar diviem pretendentiem - "KVV Group" un Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu "United Group", kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss. Šamiss par LM piedāvāja samaksāt 120 miljonus eiro desmit gadu laikā, kā pirmo maksājumu iemaksājot 16 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!