Foto: DELFI

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) pirmajā mēnesī atbilstoši jaunajiem termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas noteikumiem, kas paredz iegādāties nekustamo īpašumu vismaz par 250 000 eiro, saņēmusi vienu pieteikumu, kā arī viens pieteikums saņemts par ieguldījumu banku subordinētajā kapitālā, pastāstīja PMLP Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Laiva.

Kā norādījusi pārvalde, attiecībā uz ieguldījumu banku subordinētajā kapitālā jaunie noteikumi paredzēja nepieciešamību veikt papildu iemaksu fondā 25 000 eiro apmērā.

Vienlaikus Laiva sacīja, ka pārvalde joprojām saņem pieteikumus par termiņuzturēšanās atļaujas iegūšanu, taču vēl uz vecajiem nosacījumiem. Tas skaidrojams ar to, ka gadījumā, ja persona ir iegādājusies īpašumu un tas ir ierakstīts zemesgrāmatā līdz 31.augustam, tad viņam ir tiesības pieprasīt termiņuzturēšanās atļauju vēl uz iepriekšējiem nosacījumiem.

Kopumā PMLP septembrī saņēmusi 248 termiņuzturēšanās atļauju pieteikumus. Savukārt kopumā šogad pārvalde saņēmusi 2054 pieteikumus par termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanu, no kuriem 1821 pieteikums ir bijis saistībā ar investīcijām, iegādājoties nekustāmo īpašumu.

Visvairāk īpašumu iegādāti Rīgā - 917, savukārt otrā populārākā īpašumu iegādes vieta ir Jūrmala, kur termiņuzturēšanās pieteikumu iesniedzēji šogad iegādājušies kopumā 361. Trešajā vietā ir Ozolnieku novads ar 96 iegādātiem nekustamajiem īpašumiem.

Šogad 314 296 936 eiro ieguldīti nekustamā īpašuma iegādē, 30 146 261 eiro bankās, bet 8 562 552 eiro kapitālsabiedrībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!