Foto: Ektornet
Nekustamo īpašumu kompānija SIA "Ektornet" pārdevusi vienu no lielākajiem lielveikaliem "Liepājā" - tirdzniecības namu "Kurzeme". Tā pircējs ir SIA "Lielās ielas centrs", kas ēku iegādājies par 4,5 miljoniem eiro, informē "Ektornet".

Kā liecina "Lursoft" dati, "Lielās ielas centra" lielākais īpašnieks ir SIA "Profs Real Estate", bet 10% uzņēmuma daļu pieder AS "Dotcom Enterprises". Kompānijas līdz nesenam laikam piederējušas būvfirmas "Moduls Rīga" īpašniekiem "MM Investīcijas" un Krievijas uzņēmējiem Aleksandru Abarinovu un Grigoriju Rozencvetu.

Šī gada augustā par "Profs Real Estate" īpašniekiem kļuva ilggadējais "Moduls Rīga" vadītājs un pastarpinātais līdzīpašnieks Māris Martinsons un Mārcis Martinsons. Tomēr līdz tam 70% uzņēmuma kapitāldaļu piederēja SIA "MODULEX-INVEST", kas savukārt ir Abarinova un Rozencveta uzņēmums.

Kā iepriekš vēstīts, Martinsona un "Moduls Rīga" vārds pēdējos mēnešos visskaļāk izskanējis saistībā ar iespējamu iesaistīšanos naudas atmazgāšanas shēmā un uzņēmumā veiktām kratīšanām. Martinsons savu vainu ir noliedzis un paziņojis par atkāpšanos no "Moduls Rīga" vadītāja amata.

Skaidrojot nekustamā īpašuma iegādi, "Lielās ielas centrs" īpašnieki uzsver, ka uzņēmums ir izvirzījis mērķi nostiprināt tirdzniecības nama "Kurzeme" pozīcijas, veidojot to par vadošo lielveikalu Liepājā. Jaunie īpašnieki plāno piesaistīt vairākus plaši pazīstamus un starptautiskus veikalu zīmolus, kā arī veikt tirdzniecības nama modernizāciju. 

Paredzams, ka kopējās investīcijas tirdzniecības nama attīstībā būs ap 500 000 eiro, teikts "Ektornet" izplatītajā informācijā par darījumu.

"Esam gandarīti par veiksmīgi noslēgto darījumu un pārliecināti, ka jaunie īpašnieki turpinās sekmīgi pārvaldīt tirdzniecības namu. Šis darījums arīdzan apliecina, ka arvien lielāku lomu tirgū spēlē vietējie investori," uzsver "Ektornet" valdes priekšsēdētājs Andris Kovaļčuks.

Tirdzniecības nams "Kurzeme" atrodas pašā pilsētas centrā, pie Rožu laukuma. Tā apkārtnē ir pašvaldības iestādes, universitāte un komercrakstura ēkas.

Tirdzniecības nama zināmākie nomnieki ir "Maxima", "Sportland", "NS King", "Douglas", "Narvesen" u.c. 

Īpašums ietver 3544 kvadrātmetrus lielu zemes gabalu, uz kura atrodas četrsstāvu tirdzniecības nams ar kopējo platību 9287,1 kvadrātmetrs.

"Ektornet ir nekustamo īpašumu uzņēmums, kuru 2009.gadā izveidoja "Swedbank Grupa". Tā pamatdarbība ir pārvaldīt un pārdot nekustamos īpašumus dzīvojamās apbūves, tirdzniecības, biroja un ražošanas telpu segmentos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!