Foto: LETA
Rīgas un Pierīgas uzņēmumos kopš 2011.gada nodarbināto iedzīvotāju skaits audzis par 8,72% un vidēji viens uzņēmums šajā reģionā nodarbina divus cilvēkus, liecina "Lursoft" pētījums par uzņēmējdarbības un nodarbinātības tendencēm Rīgas reģionā.

Tāpat pētījums apliecina, ka vidējais darbinieku skaits Rīgā un Pierīgā reģistrētajos uzņēmumos palicis nemainīgs. Pērn tika nodarbināti vairāk nekā 490 tūkstoši darbinieku, no kuriem 6% nodarbināti reģiona piecos lielākajos uzņēmumos pēc darbinieku skaita.

Lielākais darbadevējs pērn Rīgas un Pierīgas reģionā bijis mazumtirgotājs SIA "Maxima Latvija", kurš nodarbinājis 7 749 darbiniekus. Salīdzinot ar 2012.gadu, pērn uzņēmumā strādājošo skaits audzis par 4,2%. "Lursoft" norāda, ka darbinieku skaits turpmākajos gados varētu turpināt pieaugt.


Tāpat lielāko darba devēju sarakstā iekļuvis "Rimi Latvia". Uzņēmuma darbinieku skaits gada laikā palielinājies par 3,74%, tajā ir 5 021 strādājošais.

Otrajā vietā starp abiem lielākajiem tirdzniecības tīkliem Latvijā ierindojas VAS "Latvijas dzelzceļš", kurš ar darbu aizvadītajā gadā nodrošinājis 7 157 cilvēkus.

Strādājošo skaits pērn par 3,74% audzis SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca", kurā pērn strādājuši 4 780 darbinieki, tādējādi uzņēmums ierindojas lielāko darba devēju topa ceturtajā vietā. Saraksta piektajā vietā ir VAS "Latvijas Pasts" ar 4 300 darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!