Foto: DELFI
Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" 2015.gadā plāno ieguldīt četrus miljonus eiro piecu esošo veikalu rekonstrukcijā, pavēstīja "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

"2015.gadā pašlaik tiek plānotas piecu esošo veikalu rekonstrukcijas, kopā investējot aptuveni četrus miljonus eiro," teica Beseris, piebilstot, ka šogad uzņēmums ir rekonstruējis sešus veikalus, padarot mūsdienīgākas veikalu telpas un iekārtojumu, kā arī atjaunojot un uzlabojot veikala iekšējo dizainu, noformējumu, apgaismojumu un veicot citus uzlabojumus.

Tāpat viņš informēja, ka ceturtdien "Maxima Latvija" atvērusi jaunu veikalu, kas ir šogad vienīgais jaunatklātais veikals, tajā ieguldot 1,2 miljonus eiro. Jaunais veikals atrodas Rīgā, Biķernieku ielā un tā tirdzniecības zāles platība ir 3020 kvadrātmetru.

"Veikala atvēršana Biķernieku ielā tika plānota agrāk, taču kopā ar nekustamā īpašuma attīstītāju tika pieņemts lēmums veikt papildu pārbaudes, lai pārliecinātos par ēkas drošumu," piebilda Beseris.

Viņš sacīja, ka pēc nepieciešamo atļauju un drošības atzinumu saņemšanas būvprojekta attīstītājs "Bikernieku Properties" oktobrī jauno ēku Biķernieku ielā nodeva ekspluatācijā, taču "Maxima Latvija" veica papildu padziļinātas ēkas konstrukciju ārpuskārtas pārbaudes, saņemot sertificētu būvinženieru atzinumu un pārliecinoties, ka ēka ir droša ekspluatācijai.

Jau vēstīts, ka 2013.gadā "Maxima Latvija" strādāja ar 673,478 miljonu eiro apgrozījumu un 17,74 miljonu eiro peļņu.

Lietuvas mazumtirdzniecības grupas uzņēmums "Maxima Latvija" ir viens no lielākajiem Latvijas mazumtirgotājiem. Uzņēmums darbību Latvijā sāka 2001.gadā. Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka Latvijā šobrīd ir 145 "Maxima" veikali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!