Foto: Reuters/Scanpix
Šogad Latvijā pieaugušas atkritumu pārstrādes jaudas, sacīja vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia grupa" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

"2014.gads nozares vēsturē ieies ar jaunām atkritumu pārstrādes jaudām, kā arī atkritumu apglabāšanas poligonu cenu pakāpenisku pieaugumu," teica Simanovičs.

Viņš norādīja, ka "Eco Baltia grupa" šogad attīstīja atkritumu pārstrādes ražošanas jaudas, atklājot polimēru materiālu pārstrādes rūpnīcu "NordicPlast" Olainē, kā arī veicot investīcijas PET pudeļu pārstrādes rūpnīcā "PET Baltija". Tāpat, kā nozīmīgu ieguvumu, valdes priekšsēdētājs minēja jaunu materiālu pārstrādes iespējas tepat Latvijā, samazinot poligonos noglabājamo atkritumu daudzumu.  

Savukārt saistībā ar cenu pieaugumu atkritumu noglabāšanai poligonos, Simanovičs skaidroja, ka šogad vairāki atkritumu noglabāšanas poligoni saņēmuši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija atļaujas palielināt tarifus, kas ietekmē arī cenu, ko iedzīvotāji maksā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. "Vienlaikus ir jārēķinās, ka arī nākotnē atkritumu noglabāšana poligonos kļūs dārgāka, tāpēc, lai samazinātu izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu, tie ir jāšķiro,'' pavēstīja Simanovičs.

"Eco Baltia grupa" nodrošina atkritumu apsaimniekošanas ciklu no atkritumu savākšanas un šķirošanas līdz otrreizējai izejvielu loģistikai, vairumtirdzniecībai un pārstrādei. Grupā ietilpst vides apsaimniekošanas, otrreizējo izejvielu savākšanas un izlietotā iepakojuma pārstrādes uzņēmumi - "Latvijas Zaļais punkts", "EcoBaltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", "Pet Baltija", "Eko Pet", "Nordic Plast", "Eko Reverss" un "Tehhe". Pērn "Eco Baltia grupa" strādāja ar 51,01 miljona eiro apgrozījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!