Foto: DELFI
Nākamā gada februāra vidū plānots atvērt jaunu "Subway" bistro, intervijā aģentūrai LETA stāsta vienas no trīs "Subway" franšīzes turētājām Latvijā SIA "Submarine Latvia" valdes priekšsēdētājs Aigars Kaugars.

Jaunais "Subway" atradīsies tirdzniecības centrā "Olimpia". Tā kopējā platība būs 100 kvadrātmetri, no kuriem gandrīz vienu trešdaļu aizņems virtuve, pārējā platība būs apkalpojošā zona, kā arī apmeklētāju zāle. Atverot jauno "Subway", tiks radītas astoņas jaunas darbavietas.

Kaugars norāda, ka šī "Subway" izveidē ieguldījumi sasniegs ap 100 000 eiro, no kuriem lielākās izmaksas veido telpu remonts, iekārtas, mēbeles un interjers. Tāpat, restorānam sākot darbību, būs dažādi ar darbības sākšanu saistīti izdevumi, darbinieku apmācības ārpus Latvijas arī nav lētas.

"Finanšu plūsmu ļoti rūpīgi plānojam un pēc iespējas cenšamies iztikt ar saviem līdzekļiem. Mūsu partneris ir AS "SEB banka", kas nepieciešamības gadījumā mūs atbalsta finansiāli kredītlīnijas formā," atzīmē Kaugars.

Kopumā Latvijā šis būs ceturtais "Subway" bistro, bet uzņēmumam "Submarine Latvia" šis būs otrais "Subway" bistro.

"2013.gadā nolēmām atvērt pirmo "Subway". Izvērtējot tā sniegumu, kā arī analizējot apmeklētāju paradumus un pieprasījumu kopumā, izlēmām par vēl viena "Subway" atvēršanu," stāsta Kaugars.

Viņš akcentē, ka tirdzniecības centrs "Olimpia" ir populāra ēšanas vieta. Tāpat šī centra profesionālajai un elastīgajai komandai bija interese par "Subway", labi nosacījumi ilgtermiņa sadarbībai, un rezultātā februārī tur tiks atvērts "Subway".

Vērtējot sava pirmā "Subway" līdzšinējo darbību, piecu baļļu skalā Kaugars liktu stabilu četrinieku. "Taču tos mērķus, ko noteicām, ir izdevies sasniegt. Kopumā esam apmierināti ar to."

Kā ziņots, pirmo ātrās ēdināšanas ķēdes "Subway" ēstuvi Latvijā, Rīgā, 27.jūnijā oficiāli atklāja viens no trīs "Subway" franšīzes dalībniekiem Latvijā - "Submarine Latvia". Otro "Subway" ēstuvi Latvijā atvēra 11.jūlijā vēl viens no "Subway" franšīzes dalībniekiem - SIA "SUB Latvia". Bet trešo "Subway" 4.septembrī atvēra trešais franšīzes dalībnieks - SIA "PLG Group".

SIA "Submarine Latvia", kas patlaban pārvalda vienu no līdz šim Rīgā trīs atvērtajiem "Subway" bistro, dibināta 2014.gada 6.februārī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Submarine Latvia" pilnībā pieder "Baltic Restaurant Business".

Savukārt "Baltic Restaurant Business" īpašnieki ir Kaugars - 30%, Anita Gleizde - 30%, Guntis Bredovskis - 30% un Kristīne Reimere - 10%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!