Foto: Publicitātes foto

2014.gada novembrī, salīdzinot ar 2013.gada novembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 0,9%, un to būtiski ietekmēja kritums apstrādes rūpniecībā par 3,8%, liecina jaunākie Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Savukārt kāpums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 4,3% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 9,1%.

2014.gada novembrī, salīdzinot ar oktobri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 1,7%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā produkcijas apjoms saruka par 2%, bet ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē pieauga par 3% un elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē - par 1,2%.

Lielākais apstrādes rūpniecības produkcijas ražošanas apjoma samazinājums bija iekārtu un ierīču remontā un uzstādīšanā (kuģu un laivu remonts un apkope, visādu veidu iekārtu un ierīču remonts un apkope, ražošanas iekārtu un ierīču uzstādīšana) - par 32,7%, dzērienu ražošanas nozarē - par 26,2%, tekstilizstrādājumu ražošanas nozarē - par 16% un apģērbu ražošanas nozarē - par 14,2%.

Kritums bija arī gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot mašīnas un iekārtas - par 8,7% un pārtikas produktu ražošanas nozarē - par 3,5%.

Savukārt ražošanas apjoma pieaugums bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē - par 73,5%, ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanas nozarē - par 6,5%, mēbeļu ražošanas nozarē - par 5,6% un koksnes un koka izstrādājumu ražošanas nozarē - par 3,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!