Foto: LETA
Latvijas alus darītavai "Bauskas alus" aizvadītais gads ir bijis labāks nekā 2013.gads, pastāstīja "Bauskas alus" valdes loceklis Vladimirs Barskovs.

Pēc viņa teiktā, 2014.gads "Bauskas alum" ir bijis labāks, jo ir pieauguši saražotā alus realizācijas apmēri, savukārt pārējo dzērienu realizācijas apmērs pērn bija iepriekšējā gada līmenī vai uzrādīja nelielu pieaugumu. "[Gads] bija labāks," sacīja Barskovs, piebilstot, ka Latvijā palielinās pieprasījums pēc kvalitatīvā vietējā alus, tostarp tāda, ko ražo mazās alus darītavas.

Viņš arī pastāstīja, ka pērn uzņēmums attīstībā ieguldīja gandrīz 600 tūkstošus eiro, lai nomainītu vairākas novecojušas pildīšanas iekārtas, lai sagatavotos iespējamam ražošanas apmēru palielinājumam, kā arī samazinātu izdevumus un ražotu efektīvāk.

Barskovs norādīja, ka saistībā ar pērn attīstībā ieguldīto būtisko investīciju apmēru uzņēmums šogad nav iecerējis realizēt investīciju projektus. Vienlaikus Barskovs piebilda, ka projektu realizācija būs atkarīga arī no ekonomiskās situācijas.

2013.gadā "Bauskas alus" strādāja ar 4,386 miljonu eiro apgrozījumu un 465 tūkstošu eiro peļņu.

"Bauskas alus" ir dibināts 1999.gadā, un tā pamatkapitāls ir 786,9 tūkstoši eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Latvijā reģistrētā kompānija "BA Holdings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!