Foto: LETA
Latvijā būtu jānodala tradicionālo un interneta azartspēļu likumi, skaidro Latvijas Spēļu biznesa asociācijas (LSBA) padomnieks Arnis Marcinkēvičs.

Viņš norāda, ka tradicionālajās azartspēlēs kā kazino, spēļu zāles un bingo nekādas izmaiņas nav un nebūs, tāpat nebūs nekādu būtisku tehnoloģisku uzlabojumu. "Savukārt interneta azartspēlēs visu laiku laiku kaut kas mainās un mainīsies, līdz ar to no tādas vienkāršības viedokļa būtu ērtāk ik pa laikam pielāgoties un pamainīt kaut ko, ja tas būtu atsevišķi nodalīts likumos," sacīja Marcinkēvičs.

LSBA padomnieks sacīja, ka vēl ir vairākas lietas, kuras vajadzētu uzlabot, tostarp saistībā ar nodokļiem, jo Latvijā interneta azartspēlēm ir ļoti augsta nodokļa likme, salīdzinot ar citām valstīm (10%), un būtu nepieciešamas to pārskatīt. Tāpat viņš teica, ka ir citas vairāk tehniskas lietas no uzraudzības viedokļa, kuras būtu nepieciešams pamainīt un uzlabot, piemēram, atskaitīšanās sistēma totalizatoros, jo likmes mainās ļoti strauji.

LSBA ir sabiedriska organizācija, kura pārstāv spēļu biznesa nozarē strādājošu uzņēmumu intereses valsts un sabiedriskajā sektorā, un tās mērķis ir veicināt Latvijas spēļu biznesa kopējo attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!