Somijas un Baltijas valstu ātrās ēdināšanas ķēdes "Hesburger" attīstībā šogad Latvijā plānots investēt aptuveni 3,5 miljonus eiro, intervijā aģentūrai LETA stāsta "Hesburger" tīkla vadītājs Kari Salmela.

Viņš informē, ka šogad plānots atvērt vienu ēstuvi Tukumā, bet vēl vienu - Rīgā, Krasta ielā. "Hesburger" Tukumā plānots atvērt februāra beigās vai marta sākumā. Tas būs pirmais "Hesburger" šajā pilsētā.

Krasta ielā, Rīgā, plānots uzbūvēt "Hesburger" kompleksu. Aptuvenās investīcijas šī kompleksa izveidē sasniegs ap 2,5 miljoniem eiro.

"Kompleksa kopējā platība būs 662,6 kvadrātmetri, un tas atradīsies stratēģiski izdevīgā vietā Rīgā ar lielu potenciālo klientu plūsmu. Krasta ielas "Hesburger" komplekss būs izvietots trīs stāvos ar terasi un atpūtas zonu," atzīmē Salmela.

Viņš uzsver, ka tas patlaban ir viens no "Hesburger" stratēģiski svarīgākajiem šī brīža projektiem. Turklāt tas būs lielākais "Hesburger" Latvijā. Šo kompleksu plānots atvērt šī gada otrajā pusē.

Patlaban Latvijā ir 42 "Hesburger" ēstuves, 21 no tām atrodas Rīgā, 21 - reģionu lielākajās pilsētās.

Kopumā ar zīmolu "Hesburger" darbojas vairāk nekā 400 struktūrvienības Somijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Krievijā un Turcijā. "Hesburger" darbinieku skaits pārsniedz 6100. Pērnvasar uzņēmums svinēja desmit darba gadu jubileju Latvijas tirgū.

Patlaban vēl nav apkopoti "Hesburger" pagājušā gada finanšu dati, taču pērn izaugsme bija vērojama visos "Hesburger" tirgos, apgalvo "Hesburger" tīkla vadītājs Salmela.

Kā ziņots, 2013.gadā "Hesburger" apgrozījums Latvijā pieaudzis par 11%, sasniedzot 17,2 miljonus eiro. Kopējais "Hesburger" pārdošanas apjoms 2013.gadā visās Baltijas valstīs bijis 45,5 miljoni eiro, no tiem 18 miljoni eiro ir apgrozījums Igaunijā un 10,3 miljoni eiro - Lietuvas tirgū. Savukārt "Hesburger" investīcijas Baltijas reģionā 2013.gadā ir desmit miljoni eiro, no tiem 3,7 miljoni eiro investēti Latvijas tirgū.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, ķēdi "Hesburger" Latvijā pārvalda 26 uzņēmumi, kas pieder SIA "Rigaburger". Savukārt "Rigaburger" pilnībā pieder Somijas kompānijai "Hes-Pro (Finland) Oy".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!