Foto: DELFI
Metalurģijas uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" (KVV), kas pārņemis ar maksātnespējīgās kompānijas "Liepājas metalurgs" pamatražošanu saistītos aktīvus, iesākumā nodarbinās 551 darbinieku un uzņēmuma velmētava testa režīmu sāks nākamnedēļ.

KVV pārstāve Inese Ozoliņa informēja, ka uzņēmums jau ir pārslēdzis darba līgumus ar 221 darbinieku, kas līdz šim strādāja maksātnespējīgajā "Liepājas metalurgā".

"No jauna noslēgti darba līgumi ir ar 150 darbiniekiem, bet ar 180 darbiniekiem notiek līgumu slēgšanas process, kas noslēgsies līdz ar velmētavas darbības atjaunošanu. Līdz ar to var teikt, ka līdz ar rūpnīcas pirmo posmu tiks nodarbināti 551 darbinieks," teica Ozoliņa.

Viņa arī norādīja - plānots, ka velmētava testa režīmā darbu atsāks jau nākamās nedēļas beigās. "Vienlaikus notiek darbs ar sadarbības piegādātājiem par izejvielu piegādēm, produkcijas noieta tirgu meklēšanas, kā arī pie sagatavošanās darbiem, lai atsāktu darbību tēraudkausēšanas cehā," piebilda KVV pārstāve.

Pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group".

Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā. "Liepājas metalurga" aktīvi nodoti KVV.

"Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!