Foto: DELFI
Ziedu pircēju aktivitāte Valentīndienā vērtējama kā mērena, savukārt biznesam kopumā traucē ziedu bāzes, kas savu produkciju pārdod par krietni zemāku cenu, atzina "Saktas" puķu tirdziņa pārdevējas.

"Šogad kaut kā neiet, pagaidām mērena rosība. Pērn pirka vairāk, īpaši sarkanās un baltās rozes, bet šogad vairāk interesējas par tulpēm. Diemžēl mums "pogas izgriež" bāzes, tur cenas ir zemākas, bet izvēle tikpat liela," sacīja kāda pārdevēja.

To pašu apstiprināja arī citi tirgotāji, akcentējot, ka ziedu cenas bāzēs esot līdz pat 40% zemākas nekā tirdziņā vai veikalā.

"Pie mums roze maksā trīs, četrus eiro, tulpe - no 0,80 centiem līdz vienam eiro. Nevaram turēt bāzēm līdzi, citādi īre nesegs pašizmaksu," sacīja tirgotāji.

Savukārt ziedu vairumtirgotājas "Zaļā bāze" pārdevēja atzina, ka šogad tirdzniecība ar ziediem sokas ļoti labi.

"Protams, būtu vēl labāk, ja Valentīndiena būtu iekritusi piektdienā, bet šodien arī nav slikti, pircēji nāk visu laiku," sacīja pārdevēja.

Kā novēroja LETA, vienas rozes cena bāzē ir ap diviem eiro, savukārt desmit tulpju pušķis maksā vien 5,60 eiro.

Kā ziņots, daudzviet pasaulē šodien tiek svinēta visu mīlētāju jeb Svētā Valentīna diena, kurā iemīlējušies ļaudis viens otram dāvā ziedus, saldumus un citas dāvanas.

Valentīna dienas izcelsmes vēsture, kā arī ziņas par pašu Svēto Valentīnu ir visai neskaidras un neprecīzas, tomēr zināms, ka šī diena apvieno gan Senās Romas, gan kristīgās pasaules tradīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!