Foto: F64

Maksātnespējas administrācija (MNA) pērn 123 gadījumos konstatējusi normatīvo aktu pārkāpumus maksātnespējas administratoru darbībā, liecina MNA darbības pārskats par 2014.gadu.

Pērn, izskatot 311 sūdzības par administratoru rīcību un veicot uzraudzību par administratoru darbību tiesiskās aizsardzības procesos un maksātnespējas procesos, kopā ir pieņemts 301 lēmums, tostarp 265 lēmums saistībā ar izskatītajām sūdzībām, bet 36 lēmumi - uzraudzības kārtībā.

Atbilstoši MNA apkopotajai informācijai no 301 pieņemtā lēmuma 123 gadījumos konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi, savukārt 79 gadījumos administratoram uzlikts tiesiskais pienākums (tostarp 12 gadījumos, pamatojoties uz to, ka administrators nesniedz paskaidrojumus pēc MNA pieprasījuma).

MNA ir tieslietu ministra pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir īstenot valsts politiku tiesiskās aizsardzības procesa un maksātnespējas procesa jautājumos, aizsargāt darbinieku intereses viņu darba devēja maksātnespējas procesā un likumā noteiktajā kārtībā īstenot valsts un sabiedrības interešu aizsardzību tiesiskās aizsardzības procesa un maksātnespējas procesa jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!