Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā lidosta "Rīga" par 1,3 miljoniem eiro iegādāsies lidlauka uguņu sistēmas iekārtas un materiālus, kas paredzēti pirmajam peronam, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Saņemts viens piedāvājums, un par uzvarētāju atzīta Vācijas pilsētā Mannheimā reģistrēta kompānija "Lucebit GmbH".

Par iepirkuma procedūras veidu izvēlēta sarunu procedūra, nepublicējot dalības uzaicinājumu. Kā izvēles kritērijs bija noteikts piedāvājums ar viszemāko cenu.

Kā ziņots, lidosta iepriekš informēja, ka pirmā perona betona sega ekspluatācijas gaitā daļēji ir saplaisājusi, virskārta daudzās vietās izdrupusi un monolītajām betona plāksnēm ir bojātas šuves. Paredzēts pilnībā rekonstruēt perona segumu, saglabājot esošo gaisa kuģu stāvvietu skaitu. Tāpat plānots iegādāties aviācijas glābšanas un ugunsdzēšanas specializēto automašīnu un iekārtas drošības pasākumiem.

Lidostā pēdējos divos gados veikti nozīmīgi infrastruktūras rekonstrukcijas darbi, un to kopējās attiecināmās izmaksas ir 94,27 miljoni eiro, tajā skaitā Kohēzijas fonda finansējums 58,5 miljoni eiro, valsts budžeta finansējums 11,7 miljoni eiro un VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" finansējums 24,02 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!