Foto: AFI

Valsts AS "Autotransporta direkcija" (ATD) akcionāru sapulcē piektdien nolemts par ATD valdes priekšsēdētāju iecelt Kristiānu Godiņu, portālu "Delfi" informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Savukārt līdzšinējais ATD valdes priekšsēdētājs Normunds Narvaišs ir piekritis turpināt darbu valdē valdes locekļa statusā.

Godiņš ieguvis politikas zinātņu maģistra grādu Latvijas Universitātē, strādājis Eiropas integrācijas birojā un Kurzemes reģiona attīstības aģentūrā.

Līdz šim Godiņš bija Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītājs, kura amata pienākumos ietilpa administrācijas darba plānošana, vadīšana un kontrole, tostarp reģiona interešu pārstāvniecības nodrošināšana Sabiedriskā transporta padomē, informē SM.

"Godiņam ir pieredze un zināšanas, kuras saistītas sabiedriskā transporta organizēšanu Kurzemes plānošanas reģionā, viņš pārzina sabiedriskā transporta finansēšanas mehānismu un kārtību, piedalījies sabiedriskā transporta pakalpojumu iepirkumu organizēšanā, pārzina sadarbības veidošanu ar pašvaldībām, valsts institūcijām, sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem un to pārstāvošajām organizācijām," apliecina ministrijā.

Jau vēstīts, ka SM janvārī izsludināja ATD valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amata kandidātu konkursu. Saskaņā ar konkursa nolikumu, uz ATD valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu pieteicās pieci kandidāti. Konkurss tika organizēts divās  kārtās - dokumentu atlase,  intervija un rakstiska valodu zināšanu pārbaude.

Tā kā Narvaišs ir piekritis turpināt darbu valdē valdes locekļa statusā, komisija nolēma nevirzīt nevienu esošo pretendentu ATD valdes locekļa amatam. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!