Foto: Publicitātes foto
"Scania" markas kravas automašīnu un autobusu tirgotājs un servisa sniedzējs "Scania Latvia" pērn strādāja ar 36,145 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 22,4% - līdz 1,532 miljoniem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2014.gada tirgus situāciju raksturo tas, ka par 27% sarucis jaunu kravas automašīnu tirgus segmentā ar pilnu masu 16 tonnas un samazinājies pieprasījums pēc servisa pakalpojumiem saistībā ar ģeopolitiskās situācijas ietekmi starptautiskajiem kravu pārvadājumiem.

"Scania Latvia" pērn palielināja jaunu "Scania" automašīnu tirgus daļu no 16,3% līdz 27,3%. "Apgrozījuma kritums servisos tika kompensēts ar palielinātu pārdoto jauno automašīnu skaitu, kas palīdzēs palielināt servisa apgrozījumu tuvākajos gados," norāda kompānijā.

Tāpat uzņēmuma vadības ziņojumā sacīts, ka tas plāno turpināt attīstīt pozīcijas tirgū un pievērst uzmanību "Scania" automašīnu parka palielināšanai Latvijā.

2013.gadā uzņēmums strādāja ar 32,665 miljonu eiro apgrozījumu un 1,252 miljonu eiro peļņu.

"Scania Latvia" ir pamatdarbība "Scania" markas kravas automašīnu, autobusu un jūras un industriālo motoru tirdzniecība, to apkope, remonts un rezerves daļu tirdzniecība. "Scania Latvia" ir reģistrēts 1993.gadā un tā pamatkapitāls ir 406,8 tūkstoši eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Uzņēmums pieder Zviedrijas kompānijai "Scania CV Aktiebolag".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!