Foto: AFI

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir veiksmīgi strādājusi pie jaunu aviokompāniju piesaistes, taču vienlaikus tas ir drauds Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic", ceturtdien Rīgā aviācijas sektora attīstībai veltītā diskusijā sacīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš norādīja, ka patlaban lidosta apkalpo aptuveni 4,8 miljonus pasažieru gadā, savukārt iedzīvotāju skaits Latvijā mazāks nekā divi miljoni. Attiecīgi jāvērtē, kas ar apkalpoto pasažieru skaita dinamiku varētu notikt nākotnē, jo, piemēram, pērn, salīdzinot ar 2013.gadu, būtiski sarucis tranzīta pasažieru skaits.

Ministrs pauda gandarījumu, ka lidosta "Rīga" ir veiksmīgi piesaistījusi jaunas aviokompānijas, kā arī noslēgusi jaunu līgumu ar Īrijas lidsabiedrību "Ryanair", taču vienlaikus tas ir drauds "airBaltic", jo palielinās konkurence.

Runājot par "airBaltic", viņš atzīmēja, ka uzņēmuma restrukturizācijas plāns ir veiksmīgi pabeigts un kompānija atgriezusies pie peļņas, taču nepieciešama tālākās attīstības stratēģija.

Ministrs uzsvēra, ka, pēc ekspertu aplēsēm, aviācija ar saistītajām nozarēm veido nozīmīgu daļu iekšzemes kopproduktā, tāpēc jābūt ilgtermiņa redzējumam par nozares attīstību un tam nepieciešamajām investīcijām.

Rīgā ceturtdien notiek aviācijas nozares attīstības perspektīvām veltīta diskusija. Uz to ieradušies pārstāvji no Satiksmes ministrijas, starptautiskās lidostas "Rīga", Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic", vadības un biznesa stratēģijas konsultāciju kompānijas "Boston Consulting Group", banku analītiķi, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji un jomas eksperti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!