Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas trešā lielāka degvielas tirgotāja "Lukoil Baltija R" pārdošana netiek plānota, apgalvo kompānijas valdes priekšsēdētājs Igns Jurkonis (Ignas Jurkonis).

Komentējot Igaunijas "Lukoil Eesti" pārdošanu Igaunijas degvielas tirgotājam "Olerex", Jurkonis uzsvēra, ka "Lukoil Baltija R" pārdošana nav plānota. "Kā strādājām, tā strādājam, plānos nekā tāda [pārdošana] nav," sacīja Jurkonis.

Krievijas naftas kompānija "Lukoil" ar aktīvu pārvaldības kompānijas "Lukoil European Holdings" starpniecību un Igaunijas degvielas tirgotājs "Olerex" ar aktīvu pārvaldības kompānijas "Aqua Marina" starpniecību ir noslēgusi vienošanos, kas paredz, ka "Olerex" savā īpašumā iegūs 100% "Lukoil Eesti" akciju.

""Lukoil" aktīvu pārdošana ir daļa no "Lukoil" programmas par degvielas tirgu optimizāciju Eiropā," pārdošanas darījumu ar "Olerex" komentēja "Lukoil" viceprezidents Vadims Vorobjovs.

"Igaunijas "Lukoil" nopirkšana ir stratēģisks gājiens, kas "Olerex" padarīs par lielāko spēlētāju Igaunijas degvielas tirgū," sacīja "Olerex" padomes loceklis Anti Mopels. "Divu lielu degvielas staciju tīklu apvienošana dod sinerģiju, no kuras iegūs abu degvielas kompāniju klienti," viņš piebilda.

Darījums spēkā stāsies pēc Igaunijas Konkurences padomes atļaujas saņemšanas.

"Lukoil Baltija R" ir trešais lielākais degvielas mazumtirgotājs Latvijā. Kompānija ir izveidota 1993.gada 21.jūnijā. Tās pamatkapitāls ir 2,602 miljoni eiro. "Lukoil Baltija R" pagājušajā gadā strādāja ar 265,867 miljonu eiro apgrozījumu un 2,286 miljonu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!