Foto: LETA
Uzņēmums SIA "Ērenpreiss Original" attīstības finansēšanai pirmdien saņēmis līdzekļus no riska kapitāla fonda "ZGI Capital", informē uzņēmumā.

Tiesa, cik liela ir saņemto līdzekļu summa, uzņēmuma pārstāvji neatklāj. Taču, kā liecina "Firmas.lv" informācija, šī gada maijā "Ērenpreiss Original" reģistrējis komercķīlu 564 000 eiro vērtībā. Ķīlas ņēmējs ir komandītsabiedrība alternatīvo ieguldījumu fonds "ZGI-3".

Kā norāda uzņēmuma "Ērenpreiss Original" pārstāvji, investīcijas tiks izmantotas jaunu velosipēdu modeļu ieviešanai tirgū, ražošanas attīstīšanai un eksporta tirgu paplašināšanai.

Uzņēmuma vadītājs Toms Ērenpreiss skaidro, ka, redzot pieaugošo interesi un pieprasījumu pēc jauniem modeļiem, uzņēmums izstrādā plašākam pircēju lokam paredzētu līniju par pieejamākām cenām. Pateicoties piesaistītajam finansējumam, jaunie modeļi tirdzniecībā parādīsies jau jūnijā.

Abi jauno modeļu prototipi prezentēti izstādēs Berlīnē un Londonā, kur saņēma apmeklētāju simpātijas un vairumtirgotāju interesi, pateicoties izkoptajam dizainam, izpildījuma kvalitātei un "Ērenpreisa" velosipēdu stāstam.

Kā atzīst "ZGI Capital" investīciju direktors Rūdolfs Krese, augstie uzņēmuma "Ērenpreiss Original" kvalitātes standarti savienojumā ar vēsturiskā zīmola vārdu un gudrām investīcijām ļaus vēl sekmīgāk apgūt eksporta tirgus.

"Ērenpreiss Original" pamatdarbība ir velosipēdu ražošana, uzņēmums izveidojis plašu pārdošanas tīklu Latvijā un piecpadsmit eksporta valstīs. Ražotnē Čaka ielā 90, Rīgā tiek piedāvāta arī senlaiku velosipēdu restaurācija, veloserviss un veikals. Tāpat šogad darbu sāka "Ērenpreisa" velokafejnīca, kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 65.

"ZGI Capital" ir fondu vadības uzņēmums, kurš pārvalda 10,5 miljonus eiro lielu fondu, kas izveidots sadarbībā ar Latvijas attīstības finanšu institūciju "Altum". "ZGI-3" fonds veicis investīcijas jau deviņos uzņēmumos. Maksimālais ieguldījuma apjoms vienā uzņēmumā ir 1,5 miljoni eiro.

Kā ziņots, SIA "Ērenpreiss Original" dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Ērenpreiss Original" īpašnieki ir Ērenpreiss - 25%, Viesturs Masteiko - 50% un Mārtiņš Kvēps - 25%.

Pērn uzņēmums apgrozīja 169 629 eiro un cieta zaudējumus 40 032 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!