Foto: LETA

AS "Latvenergo" valdes locekle, finanšu direktore Zane Kotāne nolēmusi pārtraukt darba attiecības un darbu valdē, informēja uzņēmumā.

Kotāne pamatojot lēmumu ar vēlmi un nepieciešamību vairāk laika veltīt ģimenei. Akcionāru sapulce respektē Kotānes lēmumu pārtraukt darbu "Latvenergo" valdē ar šo dienu.

Ekonomikas ministrijā sacīja, ka uz vakanto "Latvenergo" valdes locekļa amatu tiks izsludināts amata konkurss, bet pagaidām nav zināms, kad tas varētu notikt.

Starp Kotānes panākumiem uzņēmumā tiek minēts darbs koncerna stratēģisko mērķu sasniegšanā. Viņas pienākumos ir "Latvenergo" vērtspapīru emisija, kā arī ieguldījums koncerna caurskatāmībā un labas korporatīvās prakses pilnveidošanā, nodrošinot finanšu informācijas detalizētu publisku pieejamību.

Pirms darba "Latvenergo" Kotāne vadīja Komercdaļas biznesa analīzes un atskaišu sagatavošanas nodaļu AS "airBaltic". Piecus gadus viņa bija finanšu direktore starptautiskā investīciju grupā, pirms tam ir strādājusi starptautiskā revīzijas un konsultāciju uzņēmumā.

"Latvenergo" finanšu virziena operatīvo darbu ikdienā nodrošina Biznesa plānošanas un kontroles, kā arī Finanšu un kredītu vadības, grāmatvedības, risku un apdrošināšanas funkcijas pieredzējušu darbinieku vadībā. Funkcijas veic operatīvo darbību, sadarbojas ar citu virzienu funkcijām un pieņem lēmumus atbilstoši koncerna stratēģijai; tās vada direktori ar noteiktām atbildības jomām, padotībā esošiem darbiniekiem un administratīvo lēmumu pārraudzības tiesībām. Tādējādi ārējā finansējuma piesaisti koncerna vajadzībām, sadarbību ar aizdevējiem un investoriem nodrošina Finanšu un kredītu vadības funkcija Jāņa Irbes vadībā.

Biznesa plānošanas un kontroles funkcijas direktora Guntara Baļčūna atbildībā ir biznesa rezultātu īstermiņa un ilgtermiņa plānošana, analīze, kontrole un vadības ziņojumu sagatavošana, investīciju projektu izvērtēšana, ilgtspējas pārskata sagatavošana.

Kā ziņots, AS "Latvenergo" peļņa pērn augusi par 33%, liecina SIA "Firmas.lv" informācija. "Latvenergo" peļņa pērn bija 34 976 548 eiro, turpretī 2013.gadā - 26 227 928 eiro.

Savukārt energokompānijas apgrozījums pērn saruka par 27% - no 944 463 385 eiro 2013.gadā līdz 741 107 898 eiro pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!