Foto: Delfi Foto

Liepājas metālapstrādes uzņēmums "KVV Liepājas metalurgs" (KVV) ievēro maksājumu grafiku Latvijas energoapgādes kompānijai "Latvenergo", pastāstīja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

"Līdz šim "KVV Liepājas metalurgs" ir veicis norēķinus atbilstoši maksājumu grafikam," teica Bidere.

KVV izveidojies parāds "Latvenergo" un ir panākta vienošanās par parāda atmaksu līdz jūnija beigām, ik dienu veicot regulārus maksājumus.

Līdzīga vienošanās KVV bija arī ar dabasgāzes kompāniju "Latvijas Gāze". Metālapstrādes uzņēmums vairākos maksājumos līdz 19. jūnijam sedza parādu. Savukārt termiņš kārtējam KVV maksājumam par dabasgāzi ir ceturtdiena.

"Latvijas Gāzes" preses sekretārs Vinsents Makaris informē, ka no KVV saņemta vēstule par kārtējā maksājuma 115 tūkstošu eiro apmērā kavējumu. Vienlaikus uzņēmums esot apņēmies šo parādu segt līdz 3. jūlijam, katru dienu veicot maksājumu. "Latvijas Gāze" šādam risinājumam piekritusi.

Kā vēstīts, šogad 6. martā notika svinīgais KVV darbības atklāšanas pasākums un līdz maija vidum KVV bija saražojis 90 tūkstošus tonnu tērauda armatūras velmētavā. Līdz ar ražošanas atsākšanu tēraudkausēšanas cehā maija pirmajā pusē kopējais darbinieku skaits uzņēmumā sasniedza 960 cilvēku, taču vēlāk uzņēmums nolēma samazināt ražošanas jaudas, paziņojot, ka darbu turpinās aptuveni 300 strādnieku.

Līgums par maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai KVV tika parakstīts pērn 2. oktobrī. Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!