Foto: LETA

Ogres rajona tiesa šodien pasludinājusi maksātnespējas procesu Lielvārdes novada domes jaunievēlētajam priekšsēdētājam un Latvijas Kredītņēmēju asociācijas dibinātājam Jānim Āboliņam, informēja tiesā.

Šis spriedums nav pārsūdzams. Procesā par maksātnespējas procesa administratoru iecelts Aigars Gozītis.

Tiesā paskaidroja, ka iepriekš Āboliņš bija pirmā persona Latvijā, pret kuru ticis uzsākts fiziskās personas maksātnespējas process. Toreiz gan Āboliņš nepildīja maksājuma grafikus un tāpēc Ogres rajona tiesa izbeidza tiesvedību šajā lietā, bet neatbrīvoja viņu no nedzēstajām saistībām.

Āboliņa parādsaistības veidojot vairāk nekā 300 000 eiro un galvenais kreditors esot "SEB banka", norādīja tiesā.

Kā informēja Āboliņš, maksātnespējas pasludināšana viņa darbu pašvaldībā nekādi neietekmē. Deputāti jau iepriekš zinājuši par šo soli, un viņiem pret to iebildumu nav bijis.

Tā kā šī ir jau otrā reize, kad Āboliņam pasludināta maksātnespēja, viņš uzskata, ka šī ir viņam pašam saprotamāka nekā pirmā, jo tagad zina un izprot savas kā parādnieka tiesības un pienākumus. Morāli viņš ir tam gatavs.

Līdz ar maksātnespējas pasludināšanu Āboliņam būs brīvāka pieeja saviem finanšu resursiem, jo līdz šim brīdim tiesu izpildītājs bija bloķējis viņa bankas kontu, tagad tas tiks atbloķēts. Domes priekšsēdētājs uzskata, ka maksātnespējas pasludināšana zināmā mērā uzlabo viņa situāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!