Foto: Publicitātes foto

"Vitol Group" – AS "Ventspils nafta" lielākais akcionārs – un "Helios Investment Partners" vienojušies par 60% mantisko tiesību un 51% balsstiesību iegādi, 276 miljonu ASV dolāru vērtībā Rietumāfrikas naftas un gāzes uzņēmumā "Oando Plc", portālu "Delfi" informē uzņēmumā "Vitol".

Uzņēmuma "Oando" galvenā mītne atrodas Nigērijā, bet pārstrādes un tirdzniecības vietas atrodas arī Rietumāfrikā. Mantisko tiesību un balsstiesību iegāde vēl jāapstiprina kontrolējošām un uzraudzības iestādēm.

Kā informē uzņēmumā, "pēc iegādes apstiprināšanas tiks izveidots jauns, neatkarīgs pārstrādes un mazumtirdzniecības uzņēmums, kurā ietilps vairāk nekā 400 degvielas uzpildes stacijas Nigērijā, kā arī noliktava, kurā būs iespējams uzglabāt kopumā 84 000 tonnu kravu, kā arī ar izbūvētu jaunu kravu pārkraušanas molu".

Tāpat "uzņēmums paplašinās savu darbību, pārņemot daļas piegādes un beztaras izplatīšanas uzņēmumā Ganā un sniedzot sašķidrinātās naftas gāzes uzpildīšanas un izplatīšanas un smēreļļu tirdzniecības pakalpojumus".

Jaunizveidotais uzņēmums, kā lēš "Vitol", būs otrais lielākais degvielas pārstrādes un tirdzniecības uzņēmums Nigērijā, pārklājot 12% no kopējā tirgus. Plānots, ka degvielas uzpildes stacijas saglabās "Oando" vārdu.

"Vitol Group" dibināta 1966.gadā Roterdamā, Nīderlandē.

Vēstīts, ka "Vitol" ieņēmumi pērn samazinājušies līdz 270 miljardiem ASV dolāru (246 miljardi eiro), kas ir kritums par 12%, salīdzinot ar 2013.gadu.

Kā ziņots, VN lielākie akcionāri ir "Vitol" grupai piederoša holdinga sabiedrība "Euromin Holding (Cyprus) Limited" ar 49,98% akciju un naftas produktu pārkraušanas termināļa "Ventbunkers" meitaskompānija LNT ar 43,25% akciju, teikts kompānijas mājaslapā.

"Ventspils naftai" pieder 51% SIA ""Ventspils nafta" termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu terminālis Baltijā, 66% SIA "LatRosTrans", kas ir Latvijas-Krievijas cauruļvadu kopuzņēmums, un 49,94% "Latvijas Kuģniecības" (LK), kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un "handy" tankkuģu segmentos pasaulē.

VN un LK akcijas tiek kotētas biržas "NASDAQ OMX Riga" Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!