Foto: Shutterstock
Ar nesen par Baltijas valstu elektroniskās tirdzniecības līdera "Pigu Group" 51% kapitāldaļu īpašnieku kļuvušā, uzņēmumam "MCI Management" piederošā "MCI.TechVentures 1.0" fonda investīcijām tuvāko gadu laikā plānots dubultot "Pigu Group" apgrozījumu, sasniedzot 100 miljonu eiro apgrozījumu, stāsta "220.lv" pārvaldošā uzņēmuma SIA "Pigu Latvia" valdes loceklis Roberts Ziminskis.

Viņš skaidro, ka no jaunā "Pigu Group" īpašnieka pieejamām Centrāleiropas investīcijām "Pigu" grupai būs iespēja paplašināt preču klāstu un samazināt cenas. "Pateicoties jaunajam investoram, kam ir plaša pieredze e-komercijas nozarē tādās valstīs kā Vācija, Čehija, Krievija un Polija, mēs spēsim paaugstināt mūsu preču klāstu un pakalpojumu kvalitāti, tādējādi sasniedzot 100 miljonu eiro apgrozījumu jau tuvāko gadu laikā."

Pateicoties investīcijām, "220.lv" ir gatavi paplašināt preču kategoriju klāstu un piedāvāt izdevīgākas cenas. "PiguLatvia" plāno virzīt līdzekļus attīstībai un apkalpošanas uzlabošanai, lai nodrošinātu preču piegādi īsākajā laikā, tostarp nodrošinot augstāko kvalitāti.

Augustā interneta veikals "220.lv" plāno pāriet uz daudz lielākām un modernākām noliktavu telpām, tādējādi kopējā noliktavu platība sasniegs 8000 kvadrātmetru un uzņēmumam būs iespēja sagatavot vairāk pasūtījumu īsākā laikā.

Ziminskis stāsta, ka uzņēmums plāno atvērt vairākus veikalus, kas darbosies kā pasūtījumu izņemšanas punkti.

"Šogad mums būs divas šādas vietas Rīgā. Sadarbībā ar investoru mēs kopīgi pieņemsim lēmumus, kas ir virzīti uz attīstību gan īstermiņā, gan ilgtermiņā," atzīmē Ziminskis.

Viņš informē, ka šonedēļ tika noslēgts darījums par 51% kapitāldaļu iegādi, un tagad akciju kontrolpakete pieder uzņēmuma "MCI Management" fondam "MCI.TechVentures 1.0".

"MCI" ir privāta akciju sabiedrība, kas piedāvā investīcijas ātri augošiem biznesiem Centrāleiropā un Austrumeiropā. Baltijas valstu lielākā interneta veikalu grupa, uzņēmums "Pigu" ir kļuvusi par "MCI" neseno investīciju objektu.

"Pigu Group" nav pirmais "MCI" klients e-komercijas nozarē. Investors ir ieguldījis līdzekļus tādos zīmolos kā lielākajā Centrāleiropas un Austrumeiropas tiešsaistes apģērbu veikalā "answear.com", IT un sadzīves tehnoloģiju veikalā, interneta tirdzniecības līderī Polijā "morele.net", tāpat investors ir ieguldījis līdzekļus arī "windeln.de", kas ir vadošais interneta veikals Vācijā, kurš piedāvā iegādāties preces bērniem, kā arī citos.

"Pigu Group" iekļauj Lietuvas "Pigu.lt", Latvijas "220.lv" un Igaunijas "Kaup24.ee". Uzņēmums ir sasniedzis interneta tirdzniecības līdera pozīcijas Baltijas valstīs un strauji attīstās Igaunijā, kurā tas ieņem trešo vietu starp biežāk apmeklētākajiem interneta veikaliem.

Pērn uzņēmuma konsolidētais apgrozījums sasniedza 50 miljonus eiro. Uzņēmumu grupas interneta vietnēs ir reģistrējušies aptuveni viens miljons lietotāju Baltijas valstīs.

Uzņēmums "MCI" dibināts 1999.gadā. Izmantojot privātos un riska kapitāla fondus, uzņēmums "MCI" spēj piedāvāt investīcijas biznesa sākumposmā, kā arī tā attīstības, paplašināšanas un izpirkšanas posmos Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīs, Vācijā un Austrijā.

Iepriekš jau vēstīts, ka "Pigu" grupas meitasuzņēmuma SIA "Pigu Latvia" interneta veikala "220.lv" apgrozījums 2014.gadā sasniedza 16,45 miljonus eiro, kas ir par 33,7% vairāk nekā gadu iepriekš. Uzņēmums nodarbina 70 darbiniekus, un tā pamatdarbības veids ir datoru un citu elektropreču, smaržu, sporta un mājsaimniecības preču, kā arī bērnu un citu preču mazumtirdzniecība interneta veikalā.

"Pigu Latvia" šogad plāno atklāt jaunas interneta veikala "220.lv" telpas un plašu noliktavu Rīgā, kuras izveidē investēti 75 000 eiro.

Interneta veikals "220.lv" atkarībā no noslodzes katru dienu apkalpo līdz 2500 pircēju, mēnesī vidēji tiek apstrādāti un sagatavoti 20 000 pirkumu.

SIA "Pigu Latvia", kas līdz 2013.gada 11.martam darbojās ar nosaukumu "220.lv", dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 554 904 eiro. "Pigu Latvia" iekļauta Lietuvas e-komercijas uzņēmumu grupā "Pigu".

"Pigu" uzņēmumu grupa ir Baltijas e-komercijas tirgus līderis, kuram pieder interneta veikali Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Somijā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!