Foto: Publicitātes foto
Ventspils ostā strādājošā stividorkompānija "Ventspils tirdzniecības osta" pērn strādāja ar 32,269 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,2% mazāk nekā 2013.gadā, un 647,1 tūkstoša eiro peļņu pretstatā zaudējiem gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats.

Kompānijas vadības ziņojumā teikts, ka 2014. gadā "Ventspils tirdzniecības ostas" kravu apgrozījums bija 2,699 miljoni tonnu, kas ir par 29% mazāk nekā 2013.gadā. Lielākais īpatsvars pārkrauto kravu struktūrā bija akmeņoglēm un koksam, kopā nodrošinot 94% no kopējā kravu apgrozījuma.

"Ventspils tirdzniecības ostas" vadība norāda, ka, ņemot vērā tirgus situāciju, uzņēmums pērn efektīvi izmantoja atklātus noliktavas laukumus, lai sniegtu klientiem uzglabāšanas pakalpojumus, ienākumi par kuriem kompensēja apgrozījuma samazinājumu.

Pagājušajā gadā kompānija sadarbojās ar daudziem klientiem pēc dažādām programmām, kas ļāva tai diversificēt uzņemējdarbības riskus. "Ventspils tirdzniecības ostas" tupināja sniegt pievienotas vērtības pakalpojumus, tostarp, kravas šķirošana dažādās frakcijās, sajaukšana, magnētiskā tīrīšana, kā arī izstrādāja tehniskas shēmas, kas atvieglotu ogļu izkraušanu ziemas periodā, samazinot maksu par vagonu dīkstāvi.

Tāpat uzņēmuma vadība izstrādāja un ieviesa optimizācijas programmas, kas palīdzēja minimizēt fiksētās un mainīgās izmaksas. "Neskatoties uz salīdzinoši zemu kravas apgrozījumu, sabiedrības vadība spēra nozīmīgus soļus darbības rentabilitātes uzlabošanai, kas izrādījušies veiksmīgi," atzīmē kompānijā.

"Ventspils tirdzniecības ostas" vadības ziņojumā arī sacīts, ka 2015. gadā uzņēmums plāno par galveno kravu veidu saglabāt akmeņogles, turpinot piesaistīt un palielināt citu kravu veidu īpatsvaru un sasniegt pozitīvus saimnieciskās darbības rādītājus. "Sabiedrība turpina darbību attiecībā uz tehnoloģiju attīstību sasalošo ogļu vagonu izkraušanā, kas ļautu palielināt intensitāti dzelzceļa vagonu izkraušanā un samazinātu ziemā vagonu dīkstāves izdevumus," norāda kompānijas vadība.

Tāpat uzņēmuma vadība šogad plāno palielināt kravu apgrozījumu salīdzinot ar 2014. gadu, ko nodrošinās iepriekšējos gados iemantotā patērētāju uzticība "Ventspils tirdzniecības ostas" realizētajiem pakalpojumiem, kā arī piesaistīt jaunus mazus un vidējus klientus, sniedzot viņiem pilnu pakalpojumu kompleksu, ieskaitot kravu šķirošanu, drupināšanu un citus pakalpojumus.

"Sabiedrības vadība turpinās darbu pie izmaksu un procesu optimizācijas," pauž uzņēmumā, norādot, ka šī procesā ietvaros plānots investēt ostu iekšējo kravu pārvadājumu procesā, optimizēt kravas iekšējo pārvietošanu, kā arī iegādāties tehniku, kas paaugstinās ogļu apstrādes efektivitāti.

Par vienu no "Ventspils tirdzniecības ostas" attīstības virzieniem tās vadība uzskata darbu pie izmešu samazināšanas ziemas periodā B atļaujas ietvaros.

2013.gadā "Ventspils tirdzniecības osta" strādāja ar 43,166 miljonu eiro apgrozījumu un 1,246 miljonu eiro zaudējumiem.

"Ventspils tirdzniecības osta" dibināta 1994.gada decembrī, kompānijas pamatkapitāls ir 17,074 miljoni eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Kompānija pieder Nīderlandē reģistrētam uzņēmumam "Beleggingsmaatschappij Geit B.V." (53,72%) un Britu Virdžīnās reģistrētajiem "Euro Finance & Trade Ltd." (39,52%) un "Briskly Limited" (6,76%), bet, tā kā kompānija ir akciju sabiedrība, tai precīza akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, un šī informācija var būt neprecīza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!