Foto: LETA
Piena ražotāju kooperatīvu izveidotais piena pārstrādes uzņēmums "Latvijas Piens" par 137,3 tūkstošiem eiro iegādāsies ražošanas iekārtas, liecina informācija Iepirkuma uzraudzības biroja mājaslapā.

"Latvijas Piens" par 55,3 tūkstošiem eiro iegādāsies apaļo sieru griešanas iekārtu, kuru piegādās uzņēmums "Regrand", kas izvēlēts par uzvarētāju strap diviem pretendentiem, savukārt par 37 tūkstošiem eiro tiks iegādāts ultravioleto staru dezinfekcijas tunelis, kura piegādes tiesības starp diviem pretendentiem ieguvis uzņēmums "Airmed".

Savukārt eirobloku griešanas iekārtu piegādās uzņēmums "ALPMA Alpenland Maschinenbau GmbH", kas iepirkumā uzvarēja starp diviem pretendentiem. Līgumcena - 45 tūkstoši eiro.

Projekti tiek īstenoti ar Lauku atbalsta dienesta finansējuma palīdzību.

Jau vēstīts, ka "Latvijas Pienu" piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp viens no uzņēmuma īpašniekiem - kooperatīvs "Trikāta KS" - plāno pārdot tam piederošās "Latvijas Piena" kapitāldaļas (53,66%) tāpēc, ka uzņēmums par iepirkto pienu kooperatīvam ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs "Latraps", kam jau pieder "Latvijas Piena" kapitāldaļas.

"Latvijas Piens" ir četriem kooperatīviem - "Trikāta KS" (53,664%), "Dzēse" (20,839%), "Latraps" (19,622%) un "VAKS" (5,875%) - piederošs uzņēmums, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!