Foto: LETA

Biržas "Nasdaq Riga" valde piektdien nolēma mainīt akustisko sistēmu ražotājai AS "VEF Radiotehnika RRR" piemērotā uzraudzības statusa iemeslu.

Birža informē, ka ir beiguši pastāvēt apstākļi, pamatojoties uz kuriem biržas valde 2015.gada 5.maijā piemēroja uzraudzības statusu, jo "VEF Radiotehnika RRR" ir iesniegusi tās revidētu gada pārskatu par 2014.gadu.

Vienlaicīgi birža informē, ka, sākot ar 2015.gada 7.augustu, uzraudzības statuss "VEF Radiotehnikai RRR" tiek piemērots tikai atbilstoši biržas noteikumiem "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos", kas nosaka, ka birža piemēro uzraudzības statusu, ja Emitentam ir ilgstošas maksātspējas problēmas.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

"VEF Radiotehnikas RRR" revidētajā gada pārskatā teikts, ka neto apgrozījums 2014.gadā bija 818 666 eiro un ir samazinājies par 32%, salīdzinot ar 2013.gadu. Uzņēmums pērn ir cietis 621 071 eiro zaudējumus.

Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa šī gada 5.janvārī apstiprinājusi AS "VEF Radiotehnika RRR" iesniegto tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānu. Par TAP administratoru tiesa apstiprinājusi Vigo Krastiņu.

Šī gada 10.jūlijā Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa ir apstiprinājusi "VEF Radiotehnikas RRR" TAP pasākumu plāna grozījumu 2015.gada 11.jūnijā redakcijā.

Uzņēmums plāno saņemt papildu ienākumus, atsavinot administratīvo ēku ar tai piegulušo zemesgabalu. 2015.gada 30.aprīlī tika parakstīts līgums par darījuma struktūru, kurš paredz, ka pirkuma līgums ar potenciālo pircēju SIA "Pārupes būmaņi" par šī īpašuma pārdošanu tiks parakstīts 60 darba dienu laikā. Plānotie tīrie ieņēmumi no iepriekš minētā īpašuma pārdošanas tiek lēsti 945 000 eiro apmērā un to saņemšana paredzēta ne vēlāk kā TAP plāna 9.mēnesī.

Papildus "VEF Radiotehnika RRR" plāno atsavināt vel divus tai piederošos zemesgabalus.

Zemesgabals Kurzemes prospektā bez numura patlaban tiek iznomāts par 355,72 eiro (bez PVN) mēnesī, bet tas atrodas atsevišķi no visiem pārējiem "VEF Radiotehnikas RRR" nekustamajiem īpašumiem un to nav plānots aktīvi izmantot komercsabiedrības saimnieciskajā darbībā. Uzņēmuma valde uzskatīja par lietderīgu zemesgabala atsavināšanu par 64 000 eiro, kas atbilst "Ober Haus Real Estate Latvia" veiktajam īpašuma novērtējumam. Darījums ar šo nekustamo īpašumu tika pabeigts TAP plāna 6.mēneša sākumā un no pārdošanas saņemtiem līdzekļiem tika par 40 000 eiro segti nodrošinātā kreditora "SEB banka" prasījumi, atlikušos līdzekļus novirzot sagatavošanas darbiem attiecībā uz plānoto akustisko sistēmu un profesionālo akustisko korpusu ražošanas palaišanu pašu spēkiem.

Zemesgabala daļa ar kopējo platību 3500 kvadrātmetri no zemesgabala Kurzemes prospektā 3D patlaban netiek izmantota komercsabiedrības saimnieciskajā darbībā, kā arī netiek plānota tā izmantošana nākotnē. Zemesgabalu tiek plānots pārdot līdz TAP plāna 12.mēnesim par 67 000 eiro, kas atbilst "Ober Haus Real Estate Latvia" veiktajam īpašuma novērtējumam. No zemesgabala pārdošanas saņemtos līdzekļus tiek plānots pilnībā novirzīt daļējai nodrošinātā kreditora "SEB banka" prasījumu dzēšanai.

"VEF Radiotehnikas RRR" valdes priekšsēdētāja vietnieks un akcionārs Jurijs Maļejevs 2012.gada sākumā palielinājis savu daļu uzņēmumā līdz 33,91%. Saskaņā ar šo informāciju pirms darījuma Maļejevam piederēja balsstiesīgās 531 006 akcijas, savukārt pēc darījuma - 864 512. Viņa līdzdalība "VEF Radiotehnikā RRR" palielinājusies par 333 506 akcijām.

Vēl 941 880 akcijas jeb 36,95% akciju pieder "VEF Radiotehnikas RRR" valdes priekšsēdētājam Eduardam Maļejevam, kurš līdzdalību uzņēmumā palielināja 2013.gada sākumā, nopērkot 226 598 akcijas. Savukārt Ingai Sprūgai, kura 2013.gadā iegādājās vēl 64 828 uzņēmuma akcijas, pieder 267 852 jeb 10,51% no akciju kopskaita.

AS "VEF Radiotehnika RRR" dibināta 1996.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!