Foto: LETA

Latvijas dabasgāzes apgādes kompānija "Latvijas Gāze" 2015.gada pirmajos sešos mēnešos strādāja ar 235,418 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11,6% mazāk nekā gadu iepriekš, un uzņēmuma peļņa saruka par 3,8% - līdz 10,284 miljoniem eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais kompānijas neauditētais finanšu pārskats.

Tajā norādīts, ka ieņēmumu sarukums saistīts ar realizētas dabasgāzes apmēra kritumu un to, ka naftas produktu kotāciju un valūtas kursu izmaiņu iespaidā rūpnieciskajiem lietotājiem un iedzīvotājiem tika piemēroti dabasgāzes diferencētie tirdzniecības gala tarifi, kas bija par 5,4% zemāki nekā pērn. Ieņēmumi sarukuši gan rūpnieciskajā, gan mājsaimniecību klientu segmentā.

"Latvijas Gāze" gada pirmajā pusē patērētājiem pārdeva 628,6 miljonus normālkubikmetru dabasgāzes, kas ir par 8,8% mazāk nekā gadu iepriekš. Samazinājums saistīts ar āra gaisa temperatūras atšķirībām, kā arī ar siltumapgādes uzņēmumu investīcijām atjaunojamo energoresursu izmantošanā un daļēju fosilā kurināmā aizstāšanu ar šķeldu.

Tāpat pārskatā minēts, ka kompānija sešos mēnešos investējusi 11,9 miljonus eiro - galvenokārt sadalas un pārvades gāzesvadu renovācijā, tāpat arī urbumu rekonstrukcijā.

Pērn pirmajos sešos mēnešos "Latvijas Gāze" strādāja ar 266,378 miljonu eiro apgrozījumu un guva 10,69 miljonu eiro peļņu.

"Latvijas Gāze" nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu, sadali un realizāciju. Kompānijas akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International", "Gazprom" un "Itera Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!