Foto: DELFI

Ziņu aģentūras BNS īpašnieks, Igaunijas miljonāram Margusam Linnamē piederošais uzņēmums "UP Invest" ir pārdevis ziņu aģentūru "BNS Latvija", ziņo LTV raidījums "de facto".

Ziņu aģentūru tīklu BNS "UP Invest" nopirka jau 2014. gada pavasarī, līgumu par aģentūras LETA iegādi parakstīja jūnija beigās. "Mums paveicās nopirkt LETA, bet sapratām, ka Latvijas Konkurences padome neļaus paturēt abus uzņēmums, tādēļ izšķīrāmies pārdot Latvijas daļu no BNS tīkla – "BNS Latvija", intervijā "de facto" skaidro "UP Invest" valdes loceklis Svens Nūtmans. Darījumu varētu noslēgt augusta beigās, lēš Nūtmans.

LTV vēsta, ka jaunais "BNS Latvija" īpašnieks ir Igaunijas pilsonis Arno Megi. Megi ilgi strādājis par maksātnespējas administratoru, pēdējus 10 gadus sniedz finanšu konsultācijās. Iepriekš Megi ir ieguldījis tikai nekustamajā īpašumā un ar mediju biznesu Megi saskaries administratora lomā - pārvaldīja divus kaimiņvalsts televīzijas kanālus. "Mani vienmēr ir interesējuši intelektuālās sfēras uzņēmumi, iepriekš biju veiksmīgi investējis nekustamajā īpašumā, un jau sen vēlējos ieguldīt līdzekļus kaut kur vēl", savu pirkumu sarunā ar LTV skaidro Megi.

Kādas izmaiņas sagaida abas aģentūras, to topošie īpašnieki pagaidām neatklāj, pirmajos mēnešos sola vienkārši vērot uzņēmumu darbību. Abi apgalvo, ka iepriekš nebija pazīstami un LETA īpašnieks nevarēs ietekmēt BNS Latvija darbu.

Jāatzīmē, Margus Linnamē šķirās tikai no "BNS Latvija", bet Igaunijas un Lietuvas aģentūras joprojām pieder Linnamē uzņēmumam. Tāpat, Linnamē savā īpašumā patur arī "BNS" zīmolu. Tas nozīmē, ka pēc darījuma noslēgšanas un pārējas perioda Arno Megi būs jāpārdēvē sava aģentūra. Sarunā ar LTV Svens Nūtmans norāda, ka LETA, iespējams, vēlāk izmantos "BNS Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!