Foto: DELFI
Londonā bāzētais investīciju fonds "Mid Europa Partners" tuvākajā laikā varētu pabeigt Latvijā un Lietuvā strādājošā mobilo telekomunikāciju operatora "Bite Finance International" pārdošanu, aģentūra BNS uzzināja no neoficiāliem avotiem.

"Es nevaru teikt, ka šis jau ir pēdējais posms. Tiek saņemti piedāvājumi. Es nezinu, vai tie visi jau ir iesniegti. Es domāju, ka piedāvājumu iesniegšana beigsies šomēnes. Lietas jau ir kļuvušas skaidrākas," sacīja pārdošanas procesā iesaistīts advokāts, kurš vēlējās palikt anonīms.

Viņš atklāja, ka darījuma finansiālo pusi kārto ASV investīciju banka "Goldman Sachs".

Investīciju baņķieris, kurš vēlējās palikt anonīms, norādīja, ka, ja tiks panākta vienošanās par cenu, darījumu par "Bite" grupas pārdošanu par parakstīt līdz gada beigām.

Viņš sacīja, ka, ja potenciālajam "Bite" pircējam nav biznesa Lietuvā, tad nevajadzētu būt grūti saņemt Lietuvas Konkurences padomes apstiprinājumu.

Tomēr, ja Lietuvas Konkurences padome vēlēsies detalizētāk izskatīt darījumu, tā parakstīšana var tikt pārcelta uz 2016.gada pirmo pusi.

Par darījumu informētās personas ir norādījušas, ka potenciālo pircēju vidū ir Zviedrijas investīciju fonds "East Capital", kas februārī iegādājās Lietuvas interneta un maksas televīzijas pakalpojumu sniedzēju "Cgates", kā arī Somijas telekomunikāciju kompānija "Elisa", kurā kā iespējamā "Bite" pircēja tika minēta 2006.gadā.

"Bite Lietuva" preses pārstāve Žana Jakevičene norādīja, ka nevar komentēt informāciju par pārdošanu, bet "Elisa" preses pārstāve Kati Norpa sacīja, ka kompānija nekomentē tirgus baumas.

Savukārt "Bite Latvija" pārstāve Anete Jansone teica, ka tās ir baumas un spekulācijas, kuras kompānija nekomentēs.

Bijušais Lietuvas mobolo sakaru operatora "Omnitel" ģenerāldirektors Antans Žabulis, kurš konsultē potenciālu "Bite" pircēju, paziņoja, ka pēc "Cgates" iegādes būtu loģiski, ja "East Capital" investētu "Bite Lietuva".

Žabulis tomēr nevēlējās apstiprināt, ka viņš konsultē tieši Zviedrijas investīciju fondu.

"Mans uzdevums ir skaidrot tirgus situāciju Latvijā un Lietuvā," viņš sacīja.

"Mid Europa Partners" "Bite" grupu 2007.gada februārī iegādājās no Dānijas kompānijas TDC par 450 miljoniem eiro.

"Bite Finance International" pilnībā pieder Lietuvas kompānijas " Bite Lietuva" un "TeleTower". Grupai netieši pieder 100% akciju Lietuvas kompānijā "Eurocom" un Latvijas kompānijās " Bite Latvija" un "TeleTower". Tāpat grupai pieder 45,7% akciju telekomunikāciju iekārtu mazumtirgotājā "Spainetos prekybos sistema".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!