Foto: DELFI

Piektdien pulksten 11:00 Satiksmes ministrija (SM) un personāla atlases kompānija "Executive Search Baltics" preses konferencē plašāk informēs par AS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlases procesu, iepazīstinot ar tā norisi, kandidātiem izvirzītajām prasībām un nominācijas komitejas sastāvu, informēja ministrijā.

Kā ziņots, "Executive Search Baltics" vakar izsludinājusi pieteikšanos uz vakanto AS "Latvijas Dzelzceļš" valdes priekšsēdētāja amatu.

SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa skaidro, ka mērķis esot atrast iespējami labāko kandidātu LDz valdes priekšsēdētāja amatam, tāpēc kandidātu atlases process organizēts profesionālas personāla atlases kompānijas un nominācijas komitejas vadībā, ievērojot labas korporatīvās pārvaldes principus un ētikas standartus.

Preses konferencē piedalīsies Innusa, kā arī "Executive Search Baltics" partneris Viesturs Lieģis.

Kā ziņots, SM noslēgusi līgumu ar uzņēmumu "Executive Search Baltics" par LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlases veikšanu.

Kā skaidro SM, atbilstoši Publisko iepirkumu likumam tika organizēts iepirkums personāla atlases pakalpojuma sniedzēja noteikšanai, lai veiktu LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi. Atbilstoši iepirkumu komisijas lēmumam tika noteikts pretendents SIA "Executive Search Baltics", ar kuru noslēgts līgums par kandidātu atlases veikšanu. Izvēlētā pretendenta piedāvājums ir saimnieciski izdevīgākais un tādējādi atbilstoši piedāvājuma vērtēšanas kritērijiem ieguva lielāko punktu skaitu.

Saskaņā ar iepirkuma tehnisko specifikāciju kandidātu atlase (vērtēšana) veicama 12 nedēļu laikā no līguma noslēgšanas dienas, neieskaitot laiku, kad valsts drošības iestādēs tiks pārbaudīta kandidātu atbilstība likuma par valsts noslēpumu prasībām.

Jau ziņots, ka līdzšinējais LDz vadītājs Uģis Magonis no darba tika atbrīvots pēc tam, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) viņu aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu. Magonis pēc aizturēšanas saistībā ar aizdomām par kukuļņemšanu tika atlaists no LDz valdes priekšsēdētāja amata, taču joprojām saglabājis šī uzņēmuma prezidenta amatu, no kura pienākumu pildīšanas atstādināts uz izmeklēšanas laiku.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati, "Executive Search Baltics" izveidota 1999.gadā, un tās apgrozījums pērn bija 794 545 eiro, bet peļņa 338 051 eiro. Uzņēmums līdzīgās daļās pieder Viesturam Lieģim un Aigai Avotiņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!