Foto: F64

Finanšu konsultanta "Prudentia" iepriekš atrastais nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" investors varētu radīt draudus nacionālai drošībai un to izvēlēties nevajadzētu, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" atklāja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V).

Ministrs norādīja, ka iespējamā investora radītie riski ir dažādi un nacionālas drošības apdraudējums esot tikai viens no tiem. "Mans personīgais viedoklis ir, ka šo investoru nebūtu vēlams izvēlēties," sacīja Matīss.

Precīzāk komentēt potenciālos iespējamā investora radītos riskus Ministrs raidījumam nevēlējās, atklājot vien to saistību ar nacionālo drošību.

Jau ziņots, ka septembra vidū finanšu konsultāciju uzņēmuma "Prudentia" valdes priekšsēdis Kārlis Krastiņš paziņoja, ka Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" izdevies piesaistīt finanšu investoru no Rietumeiropas, kas ir gatavs investēt lidsabiedrībā aptuveni 50 miljonus eiro.

Toreiz investora vārdu netika atklāts konfidencialitātes noteikumu dēļ. Taču konsultāciju uzņēmuma direktors norādīja, ka tas esot "solīds Eiropas investors", kurš redzot "airBaltic" konkurētspēju. Darījuma sagatavošanā iesaistīts respektabls juridisks birojs un auditorfirma, kā arī kāda Latvijas banka.

Kopumā plānots kompānijas kapitālā ieguldīt 120-130 miljonus eiro - gan no valsts kā akcionāra, gan no investora puses. Valsts varētu ieguldīt ap 80 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!