Foto: F64

Apstiprināti lauksaimniecības uzņēmumu "Lielplatone" un "Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" valsts kapitāldaļu pārdošanas noteikumi, liecina informācija Privatizācijas aģentūras (PA) mājaslapā.

Tajā norādīts, ka valsts kapitāla daļa "Lielplatonē" ir 15 000 akcijas jeb 5% no uzņēmuma pamatkapitāla. Vienas pārdodamās akcijas cena noteikta 1,98 eiro, bet akciju paketes pārdošanas cena un izsoles sākumcena – 29,7 tūkstoši eiro.

Noteikumi paredz samaksas termiņu vienu gadu.

Savukārt "Lopkopības izmēģinājumu stacijā Latgale" valsts kapitāla daļa ir 20 702 akcijas jeb 4,77% no kompānijas pamatkapitāla. Vienas pārdodamās akcijas cena noteikta 4,49 eiro, bet akciju paketes pārdošanas cena un izsoles sākumcena noteikta 92 951, 98 eiro. Samaksas termiņš noteiks divi gadi.

Interesenti var iepazīties ar "Lielplatone" un "Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" valsts kapitāla daļas pārdošanas noteikumiem, un iesniegt apliecinājumu akciju paketes pirkšanai līdz 24.novembrim, teikts PA mājaslapā.

Ja uz "Lielplatones" akciju paketi vai "Lopkopības izmēģinājumu stacijas Latgale" akciju paketi pieteiksies vairāki pretendenti, attiecīgās akciju paketes izsole notiks 4. decembrī.

"Lielplatone" reģistrēta 1991. gadā un tās pamatkapitāls ir 420 tūkstoši eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Kompānijas īpašnieki ir "Lielplatones zeme" (51%), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) (5%), kā arī vairākas privātpersonas.

"Lopkopības izmēģinājumu stacija Latgale" reģistrēta 1991. gadā un tās pamatkapitāks ir 433,7 tūkstoši eiro. Tā pieder vairākām privātpersonām un VSAA (4,77%).

Tā kā abi uzņēmumi ir akciju sabiedrības, tiem nav Uzņēmumu reģistram jāsniedz ziņas par īpašniekiem, šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!