Foto: Publicitātes foto

Lidsabiedrība "airBaltic" ir ievērojama aviokompānija unikālā tirgus nišā ar Rīgu kā tās galveno centru Baltijas valstīs, kā arī ar lieliskām nākotnes iespējām Tallinā un Viļņā, uzsver jaunais lidsabiedrības investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess.

"Lidsabiedrībai ir arī ievērojami zemas izmaksas, kas nodrošina lielisku pamatu nākotnes iespējām. airBaltic ir izcila vadības komanda, kas izstrādājusi tālejošu biznesa plānu Horizon 2021, kas ir svarīgs turpmākiem panākumiem nākotnē, un mēs uzskatām, ka mēs šim plānam ar mūsu investīcijām varam sniegt jaunu enerģiju," paziņojumā medijiem turpina Montāgs-Girmess.

Savukārt "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss uzsver, ka pēdējo gadu laikā "airBaltic" ir sasnieguši ievērojamus rezultātus, un ar jaunajām investīcijām mēs tagad varam koncentrēties uz mūsu paplašināšanos un konsolidēšanos Baltijas aviācijas tirgū.

"Jaunais kapitāls tiks izmantots, lai investētu jaunās lidmašīnās, nevis lai tās nomātu, tādējādi sniedzot airBaltic priekšrocību izmaksu ziņā, kas ir svarīga mūsu biznesa plāna Horizon 2021 daļa," skaidro Gauss.

Ministru kabinets apstiprinājis plānu pārdot 20% Latvijas aviokompānijas "airBaltic" akciju Vācijas investoram Ralfam Dīteram Montāgam-Girmesam, kurš ieguldīs 52 miljonus eiro vienlaikus ar Latvijas valsts plānoto investīciju lidsabiedrībā papildu 80 miljonu eiro apmērā. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicinās Horizon 2021 biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Vienošanās paredz, ka vācu investora īpašumā nonāks 20% aviokompānijas akciju. Atlikusī daļa saglabāsies Latvijas valsts īpašumā. Ralfs Dīters Montāgs-Girmess AS "Air Baltic Corporation" investēs 52 miljonus eiro. Arī Latvijas valdība aviokompānijā investēs 80 miljonus eiro.

9.novembrī arī sasaukta preses konference, kurā piedalīsies jaunais investors.

2015.gada vasaras sezonai "airBaltic" paziņoja par 14 jaunu maršrutu ieviešanu, šim kļūstot par būtiskāko savienojumu uzlabojumu kopš restrukturizācijas un peļņas gūšanas.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 60 galamērķiem. airBaltic piedāvā ērtus savienojumus no Rīgas uz galamērķiem aviokompānijas maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam, airBaltic piedāvā jaunus tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!