Foto: LETA

No Lietuvas piegādātā gāze AS "Latvenergo" būtu bijusi lētāka, nekā iegādātā no AS "Latvijas Gāze", šodien Saeimas Tautsaimniecības komisijas sēdē atzina "Latvenergo" valdes loceklis Māris Kuņickis.

Viņš informēja, ka "Latvenergo" no Lietuvas saņēma izdevīgāku gāzes cenas piedāvājumu nekā no Latvijas. Lietuviešu piedāvātā gāze par 1000 kubikmetriem bijusi par aptuveni desmit eiro lētāka. Iepriekš vēstīts, ka "Latvenergo" eksperimentālā kārtā vēlējās iegādāties vienu miljonu kubikmetru gāzes, taču "Latvijas Gāze" lēma neļaut "Latvenergo" izmantot gāzes koncerna infrastruktūru. Rezultātā šā gada 30. novembrī beidzās Lietuvas kompānijas piedāvājuma termiņš "Latvenergo".

Kuņickis uzsvēra, ka "Latvenergo" elektrību tirgo, ievērojot tirgus principus, turpretī līgumi ar "Latvijas Gāzi" par gāzes piegādi nav elastīgi.

"Gāzes tirgus atvēršana un "Latvenergo" iespēja piekļūt gāzes infrastruktūrai, ļaus piegādāt Latvijas iedzīvotājiem elektrību par pievilcīgāku cenu," uzsvēra "Latvenergo" pārstāvis.

Kā ziņots, ka "Latvenergo" lūdza LG rast iespēju no šā gada decembra izmantot dabasgāzes pārvades infrastruktūru, lai Inčukalna pazemes gāzes krātuvē varētu piegādāt gāzi no Lietuvas.

"Latvijas Gāze", balstoties uz ekskluzivitātes tiesībām, nolēma neļaut AS "Latvenergo" izmantot gāzes pārvades infrastruktūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!