Foto: DELFI
Ilgtermiņā esošais banku darbības formāts nav saglabājams, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja nebanku kreditētāja "4finance", kas Latvijā strādā ar zīmoliem "SMScredit", "Vivus" un "Ondo", izpilddirektors Toms Jurjevs.

"Kopumā tas ir daudzu prominentu ekonomistu viedoklis, ka nebanku finanšu tirgum ir nākotne. Esošais banku formāts ilgtermiņā nav saglabājams," teica Jurjevs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka Latvijā nevajadzētu katru tirgus spēlētāju, kurš nāk ar jaunu ideju, uztvert kā ļauno. "Nevajag katru spēlētāju, kurš nāk ar jaunu lietu, uztvert kā ļauno. Es esmu tikai par jauniem produktiem un es ceru, ka valsts agri vai vēlu sapratīs, ka jaunu produktu rašanās ir jāveicina, nevis kaut kādā veidā tie jādiskreditē," viņš teica.

Viņš arī piebilda, ka Latvijā likumi parasti seko inovatīvām idejām, taču vajadzētu būt tā, ka valsts seko līdzi notiekošajam citās valstīs, rēķinoties, ja jauninājumi ar laiku parādīsies arī Latvijā.

"Problēma Latvijā ir tajā, ka mirklī, kad valsts attopas, tā mēģina kādu nozari pārregulēt. No neregulētas to uzreiz mēģina padarīt par pārregulētu. Tā tas ir arī mūsu gadījumā. Līdzīgi tas varētu būt arī savstarpējo aizdevumu platformu gadījumā. Tāda tā prakse diemžēl ir. Normāli valstij būtu jāseko līdzi laikam - jāskatās, kas notiek citās valstīs, jādomā par likumdošanu tādās nozarēs, kuras tikko ir ienākušas Latvijā vai varētu ienākt, jo agri vai vēlu tas notiks," klāstīja Jurjevs.

Kompānija "4finance" izveidota 2008.gadā ar nosaukumu "OC finanses", taču jau tā paša gada augustā kompānija mainīja nosaukumu pret "Online Finance Group" ar kuru tā strādāja līdz 2011.gada rudenim. "4finance" apmaksātais pamatkapitāls ir 3,166 miljoni eiro, un tās māteskompānija ir Luksemburgā reģistrētā "4finance Holding S.A.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!