Foto: Publicitātes foto
SIA "Getliņi Eko" piektdien veikusi pēdējo maksājumu no 7,95 miljonu ASV dolāru (7,35 miljonu eiro) aizdevuma, kas tika ņemts no Pasaules Bankas pirms 20 gadiem, lai kādreizējo izgāztuvi pārveidotu par videi drošu ekoloģisko poligonu, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Finansējums tika izmantots, lai novērstu atmosfēras un gruntsūdeņu piesārņojumu poligonā un tā apkaimē, nosegtu vecos atkritumu kalnus, sagatavotu jaunos kalnus pareizai atkritumu noglabāšanai, izveidotu energobloku un sāktu atkritumu gāzu savākšanu tālākai elektroenerģijas ieguvei.

Kopumā poligona atjaunošanā tika ieguldīti apmēram 25 miljoni dolāru (23,12 miljoni eiro), ko veidoja minētais Pasaules Bankas kredīts, Rīgas domes investīcijas, valsts un cits piesaistītais finansējums, kā arī "Getliņi Eko" pašu ieguldījums.

"Pasaules Bankas finansējums bija izšķirošais faktors, kurš noteica poligona pastāvēšanu un attīstību. Tas, ka esam spējuši laikā, bez kavējumiem atmaksāt aizdevumu, apliecina, ka biznesa plāns, attīstības stratēģija un ikgadējie mērķi bija pamatoti un veiksmīgi," norādīja "Getliņi Eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Kā ziņots, "Getliņi Eko" apgrozījums pērn bija 11,9 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Tas ir par 4% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 11,5 miljoni eiro. Tikmēr ievērojami ir sarukusi uzņēmuma peļņa, sasniedzot 15 367 eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma peļņa bija 941 178 eiro.

"Getliņi Eko" dibināts 1997.gadā. Tā pamatkapitāls ir 5 995 269 eiro. Uzņēmums pieder Stopiņu novada domei (2,08%) un Rīgas domei (97,92%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!