Foto: Publicitātes foto
Sezonas sākums Latvijas slēpošanas trasēm bijis veiksmīgs, atzina aptaujātie slēpošanas trašu pārstāvji.

Slēpošanas un atpūtas kompleksa "Ozolkalns" valdes locekle Līga Rokpelne pastāstīja, ka ziemas sezona uz kalna sākta ļoti labi. "Ir ļoti labi, nevaram sūdzēties, apmeklējums līdzīgs kā citus gadus. Lai gan Jauno gadu uz kalna sagaidīja tikai aptuveni simts cilvēku, nedēļas nogalē bija jau daudz vairāk", teica Rokpelne, piebilstot, ka nedēļas nogalē kompleksu apmeklējuši aptuveni trīs tūkstoši cilvēku dienā.

Tostarp Rokpelne atzīmēja, ka ir atvērtas abas garās trases un komplekss turpina strādāt. Pēc "Ozolkalns" valdes locekles teiktā, bez latviešu ziemas prieku baudītājiem uz kalna dodas arī lietuviešu un krievu tūristi, kuriem patlaban ir Ziemassvētku brīvdienas.

Arī "Žagarkalna" Komunikācijas nodaļas vadītājs Vadims Kameņevs pastāstīja, ka sezonas sākums vērtējams kā veiksmīgs. Pēc viņa teiktā, visvairāk apmeklētāju uz kalna bijuši tieši Vecgada dienā. "Bijām domājuši, ka brīvdienas pēc Jaunā gada sagaidīšanas būs mierīgākas, bet mums par pozitīvu pārsteigumu tā nebija," priecājās Kameņevs.

Pēc viņa teiktā, uz kalna tiek turpināts ražot sniegu, lai šajā nedēļas nogalē atvērtu "Garo kalnu" un snovparku. Tāpat aizvadītajā nedēļas nogalē atvērta kameršļūkšanas trase Mežaparkā, Rīgā.

Tostarp Kameņevs pastāstīja, ka "Žagarkalnu" apmeklē gan vietējie, gan ziemas prieku baudītāji no Igaunijas un Krievijas, nedaudz mazāk no Lietuvas.

"Olimpiskais centrs "Ventspils"" Sporta un mārketinga daļas vadītāja Daiga Dūma pastāstīja, ka šā gada pirmajās trīs dienās kalnu "Lemberga hūte" apmeklējuši apmēram pieci tūkstoši cilvēku, starp apmeklētājiem bijuši arī lietuviešu tūristi.

"Pateicoties skaistajiem laika apstākļiem un garajām brīvdienām, apmeklētāju skaits ir bijis būtiski lielāks salīdzinājumā ar iepriekšējās sezonas sākumu. Kā jau iepriekš esam informējuši, uz kalna pieejama viena slēpošanas trase, kameršļūkšanas trase un bērnu kalniņš, darbojas centrālais un lenšveida pacēlājs," pastāstīja Dūma.

Tostarp viņa informēja, ka sniega pūtēji turpinās darbu, lai sagatavotu pēc iespējas biezāku sniega segu un trešdien, 6. janvārī, varētu atvērt snovparku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!